Mustafa Destici’den EYT yaş farkı açıklaması: ‘Bütçeye yük getirmez’

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, EYT'de tartışılan yaş şartına karşı çıkarak, "Yaş şartı bu bütçeye kaldıramayacağı yük getirmez" ifadelerini kullandı.

featured

EYT’de yaş farkına takılanlarla ilgili hükümetin çözüm çalışması devam ederken çözüm bekleyenleri heyecanlandıran açıklama BBP lideri Mustafa Destici’den geldi.

‘HAZİNE YÜKÜ 60 MİLYAR OLUR’

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve KİT’lerde çalışan sözleşmeli personelin durumunun Ocak ayı başında TBMM gündemine getirileceğine inandığını dile getiren Destici, EYT konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

“8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlar, tekrar yaş şartı ya da kademesi konulmadan emeklilik hakkına kavuşturulmalıdır. Bunun bazı çevreler tarafından ifade edildiği gibi bütçemize kaldıramayacağı bir yük getirmeyeceği aşikardır. 4,5 milyon vatandaşımız var. Yıl başında emeklilik hakkı verildiğinde 1 milyonunun emekli olacağı düşünülüyor. Ortalama 5 bin lira maaş alsalar hazineye yükü 60 milyar liradır.”

https://twitter.com/bbphabermerkezi/status/1602057426060120064?s=20&t=fxDqzrjIDd3W7F6m5aFycw

“DEVLET BU TUTARI KARŞILAR”

Bu tutarı devletin karşılayamaması gibi bir şey söz konusu değildir. Devlet bütçesinin bundan kat kat fazlasını karşılayacak gücü vardır. Önemli olan bununla beraber vergi sisteminde değişiklik yapılmasıdır. Pek çok kesim hala vergi ödememektedir. Geçtiğimiz yıl ek bütçe yapılmıştır. Belki gelecek yıl da Türkiye ek bütçe yapmak durumunda kalabilir.”

Destici, enflasyonun düşme, hayat pahalılığının ise erime eğiliminde olduğunu ifade ederek, altılı masadaki partilerin başta enerji fiyatları olmak üzere ekonomiye yönelik olumsuz söylemlerinin gerçekleşmediğini dile getirdi.

 

Benzer Haberler
vedat-bilgin-aa-1574315
Vedat Bilgin: ‘EYT düzenlemesi Aralık ayının sonunda meclise gelecek’
eyt
EYT düzenlemesinde kritik SGK detayı: ‘Fazla parayı geri alabilirsiniz’
vedat-bilgin-eyt-yas-siniri
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den milyonların beklediği EYT açıklaması: ‘Yaş sınırı geldi mi?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir