Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz vefat etti

featured

Galatasaray Spor Kulübü’nün 37. başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti. Gelişmeyi Başkan Mustafa Cengiz’in yönetim kurulunda da bulunan Mahmut Recevik sosyal medya hesabından duyurdu.

Mustafa Cengiz, başkanlığının son 1 yıllık bölümünde ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmişti. 2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, beyninden ve midesinden bir dizi operasyon geçirmişti. Cengiz, bu süreçte uzun süre tedavi görmüştü. Cengiz bugün 71 yaşında vefat etti.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğrenimini doğduğu yerde aldı. Gaziantep Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine (Mülkiye) giren Cengiz, buradan mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı, daha sonra TANSA Genel Müdürlüğü yaptı.

Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikasında genel başkanlık yapan Cengiz, İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi.

Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yapan Mustafa Cengiz, 20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray başkanı seçildi.

Mustafa Cengiz’in başkanlığı döneminde Galatasaray, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Süper Lig’de şampiyonluğunu kazandı. Sarı Kırmızılılar, 2018-19 Türkiye Kupası’nda ve 2019 Türkiye Süper Kupası’nda mutlu sona ulaştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir