Mustafa Cengiz, “beni ve ekip arkadaşlarımı bıktırdılar” dedi! Fatih Terim görevi bırakıyor mu?

featured

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Mayıs ayında sözüm de kontratım da bitiyor” diyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’le gerçekleştirdiği görüşme sonrası canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Cengiz, Teknik Direktör Terim’in, “Bugün, çok derin bir yalnızlık hissettim. Kişilere ve gruplara değil Galatasaray’a bir sözüm var. Mayıs ayında sözüm de kontratım da bitiyor” açıklamasının ardından görüşme yapmak için Türk Telekom Stadı’na davet etmişti.

Mustafa Cengiz’in açıklamaları şu şekilde:

Birkaç gündür büyük bir kaos yaratıldı. Yanlış hedefler, yönlendirmeler. Bana göre haksız suçlamalar var. Herkese saygı duyarım. Taraftar şunu unutmasın: Geçmişini bilmeyen, geleceğini yönetemez, karar veremez. Önemli olan fotoğraf değil, filmdir. Biz aldığımızda genel durum şuydu, 157 milyon euroya yakın borcumuz vardı. 147 milyon euro olarak UEFA’ya bildirilmişti. Dany ve Chedjou’nun koydurduğu transfer yasakları vardı. 31’inde görevi aldık, 32 milyon euro ödememiz vardı.

Başımızda bir UEFA vardı. Şimdi millet hafife alıyor ama öyle değil. Disiplin Komitesi, ‘Size 4 ay müsaade’ dedi. 4 ay sonra gittik, sunumumuzu yaptık. Biz bunlara anlattık ve tarihlerinde ilk defa bir kulübe 2. defa uzlaşma anlaşması yaptılar. Savunmamızda avukat kullanmadık. ‘Sizin avukata ihtiyacınız yok’ da dediler hatta. Kararı verdiler, UEFA’da yer yerinden oynadı. Allah büyük, eğrisi doğrusuna geldi, 2 yıl üst üste şampiyon olduk. 10 yıl sonra ilk defa kâra geçtik.

“Beni ve ekip arkadaşlarımı bıktırdılar”

Bu kadar haksız eleştiri, bu kadar komplo teorisi ben görmedim. Bu kadar ağır saldırı, bıkmış durumdalar. Hepsinin sinerjisini kara delik gibi emdiler, emiyorlar. Hastalıklara direndiğim gibi bunlara da direniyorum. Hiç kimse bana acımasın, ben yapayalnızım. Bundan da şikayet etmiyorum, tükenene kadar mücadeleme devam edeceğim.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yönetimi “Futbolcu satamıyorlar” diyerek eleştirenlere canlı yayında tablo ile cevap verdi. İşte o tablo…

“Ya transfer ya istifa diye hashtag açıyorlar”

Ben geldim, 380 milyon TL yapılandırma yaptım. Hiç kimse bana ‘Niye genel kurul yapmadın?’ demedi. Ben yaptım, euro’yu TL’ye çevirdim. Güzel kardeşim ben senin için yapıyorum. Ben buraya kazık mı çaktım? Bugün varım, yarın yokum.

Ya transfer ya istifa’ diye hashtag açıyorlar. Böyle bir şey olur mu ya? Ben 7 dönemde 41 futbolcu transfer etmişim, hala doymamışım, dipsiz bir karadelik gibi. Benim futbolcularım Türkiye’nin en değerli oyuncuları. 1 saat önce Fatih Hoca ile beraberdir, her şeyi konuşuyoruz. ultrAslan’ı ben yönlendiriyormuşum diyorlar, hocayı ortaya atıyormuşum. Onlarla ilgili şu programda konuştuğumuz %1’ini konuşmamışımdır. Ya transfer ya istifa diyorlar bana, bana diyorlar bana. Benim ne fiyat verdiğimi de tahmin edersiniz. Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir