Yörük kızı Müslüme’nin ölümünde korkunç detay! Anne Selvi Yağal, kızının kaybolduğu saati neden sakladı?

featured

Ölümü soru işaretleriyle dolu olan 2,5 yaşındaki Yörük kızı Müslüme Yağal’ın ölümü araştırılmaya devam ediliyor.

Yörük kızı Müslüme’nin kaybolduğu yerin 7 kilometre uzağında ve 500 metre yükseklikte bir dağın tepesinde bulunması akıllarda soru işareti bırakırken, küçük Müslüme’nin cinayete kurban gitmiş olabileceği değerlendiriliyor.

BABANIN “HUSUMETLİLERİMİZ VAR” İFADESİ YALAN MIYDI?

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi’ne gelen Sarıkeçili Yörükleri’nden, 7 çocuklu Yağal ailesinin 6’ncı çocuğu olan Müslüme, saat 17.00 sıralarında ortadan kayboldu.

AKUT ve AFAD ekipleri, bölgedeki kanyonda sarp ve dik yamaçlara halatlarla indi. Ekipler dağ taş demeden didik didik arama yaptı. Jandarma ayrıca Müslüme’nin aile üyelerinin de aralarında olduğu 100’e yakın kişinin ifadesini aldı. Ekipler, ifadeler arasında çelişki olup olmadığını da inceledi.

Baba Mehmet Yağal’ın “Husumetlilerimiz var” açıklaması da değerlendirildi, bölgeye gelen şüpheli araçlar da incelendi ancak husumetlilere dair herhangi bir iz bulunamadı.

DEDE HASAN YAĞAL TUTUKLANDI

Arama çalışmalarının 10’uncu gününde Müslüme’den acı haber geldi. Ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında Müslüme’nin cansız bedeni bulundu.

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren jandarma ekipleri de aynı sırada baba Mehmet, anne Selvi, ağabeyleri, anneanne Müslüme Yağal, 2 halası ile bazı yakınları jandarma tarafından ifadelerinin alınması için Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Anneanne Müslüme Yağal ise gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aile bireylerinin gece boyunca olayla ilgili bilgi ve görgülerine yönelik ifadeleri alındı. Müslüme Yağal’ın şüpheli sıfatıyla gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 8 aile ferdinden dede Hasan Yağal tutuklandı. Anne, baba ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi ise savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Yörük kızı Müslüme’nin ölümünde flaş gelişme! Dede Hasan Yağal tutuklandı

ANNE EKİPLERİ YANLIŞ YÖNE YÖNLENDİRDİ

Müslüme’nin 500 metre yüksekli bir dağın tepesinde bulunması ise akıllarda soru işaret bıraktı.

Cinayet ihtimali düşünülürken, çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Müslüme’nin ailesinin, küçük kızın kaybolduğu bölgenin doğusunu arattığı, Müslüme’nin cesedinin ise güney batıda bulunduğu iddia edildi.

HASAN YAĞAL, MÜSLÜME’YE TECAVÜZ MÜ ETTİ?

Dede Hasan Yağal’ın tutuklanmasından sonra yayın yasağı getirilen olaya ilişkin detaylar merak edilirken, Müslüme’nin cansız bedenini bulan çoban Ayşe Bacak Müslüme’nin cansız bedeninin alt kısmının çıplak olduğunu belirtmişti.

Müslüme’yi bulan çoban kadından ürküten iddia! Müslüme tecavüze mi uğradı?

İfadesi hiçbir şekilde ortaya çıkmayan dede Hasan Yağal’ın Müslüme’ye tecavüz ettiği iddialarının ardından gözaltına alınan diğer 7 aile üyesinin günlerce süren gözaltı süresinde ne şekilde ifade verdikleri de bilinmiyor.

Yörük kızı Müslüme’ye dedesi tecavüz mü etti? Türkiye’yi dehşete düşüren şüphe…

Hasan Yağal’ın tutuklanmasının ardından diğer aile üyelerinin durumdan haberdar olduğu ve Müslüme’yi arama çalışmaları sırasında ağız birliği yaparak olaya ilişkin hiçbir detay anlatmadıkları da öne sürülüyor. Aile üyelerinin gözaltında bulunduğu günlerde cenaze töreni için Müslüme’nin cansız bedenini teslim almaya gelen ablanın ifadeleri dikkat çekmişti.

Müslüme Yağal’ın cenazesini teslim alan ablası Nurcan Özcan’dan dikkat çeken sözler: “Ömrü bu kadarmış”

SELVİ YAĞAL’IN SAATİ TÜM GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Berrak Kelemençe’nin özel haberine göre, Selvi Yağal’ın kolundaki saat gerçeği ortaya çıkardı.

Yörüklerin günlük hayatlarını planlamak ve programlamak için sürekli saat taktıklarını söyleyen Kelemençe, “Selvi Yağal, kızının kaybolduğu saati net bir şekilde söyleyemedi. Net söylediği saatlere dikkat ettiniz mi? Net söylediği ne var biliyor musunuz? Cep telefonundan arama yaptığı saatleri sadece net söylüyorlar. Hem Çocuklar, hem Selvi Yağal. Çünkü GSM operatörlerinden çıkacağını net bildikleri için sadece cep telefonlarındaki saati söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kelemençe, “Selvi Yağal’ın sürekli kolunda duran saati çok iyi biliyor. Lütfen Selvi Yağal’ın kolundaki saatin aksesuar olmadığını, ihtiyaç olduğunu, ama saatlerini söyleyemediğini, söyleyebildiği tek saatin cep telefonunda yaptığı aramaların dakikaların olduğunu unutmayın. O saatin aynısını Ayşe Bacak da takıyor. O kadın da süs olsun diye takmıyor.” dedi.

“YEMEK HİKAYE”

“Selvi Yağal’ın kolundaki saat size annenin her şeyi bildiğini ama sustuğunu gösteriyor” diyen Kelemençe, “Anne kolundaki saate göre yaşıyor, ama çocuğunun kaybolduğu saati bilmiyor. Anne kolundaki saate yaşıyor, ama ne kaçta yemek yapmaya başladığını bilmiyor. Anne kolundaki saate yaşıyor ama kaç dakikada yemek pişirdiğini bilmiyor. Anne kolundaki saate yaşıyor, ama hangi yemeği pişirdiğini ve bizim kaç dakikada pişeceğini tahmin etmemizi istemiyor. Çünkü yemek hikaye.” diye konuştu.

İşte Bana Anlat kanalındaki o video:

https://www.youtube.com/watch?v=c7vfaHtnaxI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir