Yörük kızı Müslüme Yağal öldürüldü mü? Müge Anlı’da yürekleri ağza getiren ‘obruk’ detayı…

featured

Yörük kızı Müslüme Yağal’ı arama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken tüm Türkiye Müslüme’den gelecek güzel haberi bekliyor.

3 yaşındaki Müslüme Yağal, 8 gün önce sırra kadem bastı. Küçük kızdan bir daha haber alınamadı. Müge Anlı’da da gündeme getirilen sır olay, Türkiye’ye ekrana topladı.

KAYANIN ÜZERİNDE KAN İZİNE RASTLANDI

Jandarma ekipleri ortaya atılan tüm iddiaları mercek altına aldı. Müslüme’nin kaybolduğu yere hiç getirilmediği yönündeki iddia, görgü tanıklarının ifadesi ile çürütüldü.

Bir taş üzerinde saptanan kan lekesinden alınan numune ise analiz için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi, aile üyelerinden de örnek alındı.

Yörük kızı Müslüme Yağal’ı arama çalışmalarında korkunç gelişme! Kayalıkların üzerinde kan izi bulundu…

Aramaların 6’ncı gününde, Müslüme’nin ayak izinin olduğu ileri sürülen bölgede de AFAD ekipleri, termal kameralar ile inceleme yaptı. İzlerin, hayvan ayak izi olduğu saptandı.

Çalışmalarını sürdüren AKUT ve AFAD ekipleri, Müslüme’nin kaybolduğu bölgedeki kanyonda sarp ve dik yamaçlara halatlarla indi. Neredeyse her taşın ve ağacın altı didik didik edildi. Jandarma ayrıca Müslüme’nin aile üyelerinin de aralarında olduğu 100’e yakın kişinin ifadesini aldı. Ekipler, ifadeler arasında çelişki olup olmadığını da inceliyor.

“HUSUMETLİLERİMİZ VAR”

Baba Mehmet Yağal’ın “Husumetlilerimiz var” açıklaması ile 20 kilometrelik alanın havadan ve karadan taranmasına rağmen Müslüme’den iz bulunamaması, kaçırılma ihtimalini güçlendirdi.

Yörük kızı Müslüme Yağal’ın şüpheli kaybında şok iddialar! Müslüme Yağal’ı ailesinin husumetlileri mi kaçırdı?

YÖRÜKLERDEN AİLEYE DESTEK

Öte yandan bölgeye gelerek, acılı baba Mehmet ve anne Selvi Yağal ile görüşen Yörük-Türkmen Vakfı Mersin Şube Başkan Yardımcı ve Taşeli Yörükleri Derneği Başkan Yardımcısı ve avukat Şerife Arıcı Yıldız, “Olayı hem bir sosyal dayanışma hem de bir hukukçu sorumluluğuyla takip ediyoruz. Müslüme hepimizin yavrusuydu, bu dağların kızıydı. Acısı, hepimizin yüreğini çöktü. İlk günden bugüne bekleyişimiz; artık heyecanın ötesinde, endişeye dönüştü. Müslüme’nin bulunması için bu çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.

BU OBRUKTAN KADIN CESEDİ ÇIKTI

Müslüme’nin ailesinin kaldığı çadırın 22 kilometre ötesinde daha önce bir kadın cenazesinin bulunduğu ortaya çıktı. Bu bilgi üzerine bölgede arama yapıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir