Murat Özyiğit’in istismar ettiği 5 yaşındaki çocuktan mahkemede kan donduran sözler: “Dilini ağzıma soktu”

featured

Temmuz ayında Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde 45 yaşındaki fabrika işçisi Murat Özyiğit, sokak ortasında oynayan 5 yaşındaki kız çocuğunu evinin önünden götürüp ara sokakta öpmüş ve durumu fark eden mahalleli tarafından sokak ortasında dövülüp polise teslim edilmişti.

Gözaltına alınan Özyiğit, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı soruşturma sonunda Özyiğit hakkında ‘Sarkıntılık yapma suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Murat Özyiğit’in yargılanmasına başlandı.

Taraf avukatları ile kız çocuğu ve ailesinin salonda hazır bulunduğu duruşmaya, Özyiğit, tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katıldı.

“YANAĞINDAN MAKAS ALDIM”

Mahkemede savunma yapan Özyiğit, “Ben olay günü sokaktan geçiyordum. Çocuklar da oyun oynuyordu. Yanlarından geçerken iddiaya konu kız çocuğuyla birlikte 10 adım yürüdük. Ben kız erkek fark etmez bütün çocukları çok severim. O yüzden kızın yanağından makas aldım. Sonra abisi ‘sapık var’ diye bağırınca ne olduğunu anlamadım. Herkes bana saldırdı. İddia ettikleri gibi kimseyi öpmedim, taciz etmedim” dedi.

“DİLİNİ AĞZIMA SOKTU”

Duruşmada, salon boşaltıldıktan sonra pedagog eşliğinde ifadesi alınan kız çocuğu, sanığın kendisini öptüğünü ve dilini ağzına soktuğunu, bu kişinin ağabeyi gelince kendisini bıraktığını, kurtulur kurtulmaz da ağzını temizlediğini söyledi. Ağabeyinin de benzer ifade verdiği duruşmada olayın meydana geldiği bölgedeki güvenlik kamerası görüntüleri izlendi.

Savcı, görüntülerde kız çocuğunun ağzını temizlediği anlara dikkat çekip, suçun, ‘Çocuğa nitelikli cinsel istismar’ olduğunu belirtip, yargılamanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi için mütalaa verdi. Savcının talebini kabul eden mahkeme hakimi, görevsizlik kararı vererek dava dosyasını ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Hakkında bu kez, 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenilecek olan Murat Özyiğit’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir