İBB’nin ‘Halk Ekmek’ yalanı ortaya çıktı! Murat Ongun itiraf etti: ‘Fabrikayı çalıştırmadık çünkü gerek yoktu’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Hadımköy'de açılan Halk Ekmek fabrikasının 3 aydır çalışmadığı ortaya çıkmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, bu iddiaları doğrulayan ifadeler kullandı. Fabrikayı çalıştırmadıklarını itiraf eden Ongun, "Halk ekmek fabrikasını çalıştırmadık çünkü gerek yoktu. İstanbul'da insanlar memlekete veya tatile gittiği için orada herhangi (ekmek) üretim yapmak ihtiyacı istemedik. Konu o yani." dedi.

featured

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Hadımköy’de açılan Halk Ekmek fabrikasında 3 aydır üretim yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

Fabrikadaki makinelerin üzerinin örtüldüğü, personel giriş-çıkışı yapılmadığı tespit edildi. A Haber’in skandalı ortaya çıkarmasının ardından fabrikanın camlarına perde asıldığı görülmüştü.

MURAT ONGUN İTİRAF ETTİ: HALK EKMEK FABRİKASINI ÇALIŞTIRMADIK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun, söz konusu iddiaları doğrulayan açıklamalarda bulundu.

Beyaz TV’den Melisa Bağcı’ya konuşan Ongun, gabrikayı çalıştırmadıklarını itiraf edip, “Halk ekmek fabrikasını çalıştırmadık çünkü gerek yoktu.” dedi.

ONGUN, ÖZGEN NAMA VE ERTAN YILDIZ’I YALANLADI

Fabrikanın üretim yapmadığı görüntülerin A Haber tarafından servis edilmesi sonrasında derin bir sessizliğe bürünen İBB yönetimi ve Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, 31 Ekim’de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yayınla fabrikanın açılışı yapılan 23 Temmuz’dan beri aralıksız çalıştığını bir kez daha yinelemişti.

Nama’nın ardından ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir diğer danışmanı Ertan Yıldız da yine sosyal medya hesabından 31 Ekim’de yaptığı paylaşımda “Ekmeğimiz sağlıklı ve lezzetli. Halk Ekmek Hadımköy fabrikamız günlük 250 bin ekmek kapasitesiyle üretim yapıyor” demişti.

Ancak Ongun’un 29 Ekim’e kadar çalışmadığını ve çok az sayıda ekmek üretildiğini belirttiği açıklamasıyla Nama ve Yıldız’ın iddialarının doğruyu yansıtmadığı ortaya çıktı.

MURAT ONGUN: EKMEK ÜRETİLMEDİ DE EKMEK SIKINTISI MI YAŞANDI?

İtiraf niteliğindeki açıklamalar ise şöyle:

Murat Ongun: “Yazın tabi İstanbul’un nüfusu azaldığı için o banttan (Hadımköy Ekmek Fabrikası) halk ekmek üretme ihtiyacı istemedik.”

Gazeteci Melisa Bağcı: “Şöyle doğru anlıyorum di mi? Açıldığı günden bu yana o zaman bu fabrika tam anlamıyla hizmet vermedi. İhtiyaç hissetmediğiniz için.. Burada güvenlik kamerası var mı?

Murat Ongun: Güvenlik kamerası vardır herhalde. Mesela orası (Hadımköy Ekmek Fabrikası) ekmek üretmiyor da İstanbul’da bir ekmek sıkıntısı mı yaşandı? Veya sahte fabrika mı açıldı? Yok öyle bir şey.

Melisa Bağcı: “Ama açılmış ama faaliyet göstermeyen..”

Murat Ongun: “Orası (Hadımköy Ekmek Fabrikası) dört banttan oluşan bir fabrika. Zaten bir bandı çalışıyor ama yazın talep azaldığı için İstanbul’da insanlar memlekete veya tatile gittiği için orada herhangi (ekmek) üretim yapmak ihtiyacı istemedik. Konu o yani.”

Melisa Bağcı: “O zaman dört bant varsa üç bandı çalışmıyor. Bir bandı çalışıyor. Doğru anlıyorum.”

Murat Ongun: “Tabi şu anda artık üç bandı da çalışıyor. Geldi o parça.”

Melisa Bağcı: “Ne zaman başladı çalışmaya ve hizmet vermeye, hizmet göstermeye başladı?

Murat Ongun: “Size videoyu attığım gün. Çarşamba olması lazım ya Perşembe olması lazım.”

Melisa Bağcı: “29 Ekim. Peki şunu sorabilir miyim? Üç ay önce açtığınız fabrikada ne kadar ekmek üretildi?”

Murat Ongun: “Bakın çok fazla değildir. Söylüyorum size. Ekmek günlük bir madde.. 250 bin ekmek üretme kapasitesi var. Şu anda bunu yapabilir. Peki şu anda öyle bir talep yoksa bunu yapması normal mi?”

İŞTE FABRİKANIN KRONOLOJİSİ

Hadımköy’deki Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikasıyla ilgili kronolojik süreç ise şu şekilde gerçekleşti:

23 Temmuz 2022: Türkiye’nin en büyük ve en modern ekmek fabrikasının açıldığı iddia edildi.

21 Ekim 2022 – Cuma: AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB Ahmet İsvan Halk Fabrikası’nın önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve “Aradan üç ay geçmiş üretilen bir tane ekmek yok” dedi.

21 Ekim 2022 – Cuma: Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, hijyen şartları gerekçesiyle 24 TV muhabirini fabrikanın içerisine almadı.

22 Ekim 2022 – Cumartesi saat: 05.30 Sabah Gazetesi’nden Barış Savaş ve Ertuğrul Yan, Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası’ndaki makinelerin üzerinin naylon brandayla örtüldüğü ve tek ekmek üretilmediğini görüntüledi.

22 Ekim 2022 – Pazartesi saat: 05.30: Sabah Gazetesi’nden Barış Savaş ve Ertuğrul Yan, Hadımköy’deki fabrikaya gitti. Makinelerin naylonla örtüldüğünün tespit edilmesinin ardından fabrika pencerelerinin de perdelerle kapatıldığı görüldü.

22 Ekim 2022 – Perşembe: Hadımköy’deki Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nda ekmek üretiminin olmadığı yeniden görüntülendi.

1 Kasım 2022 – Salı: İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, SABAH’ın haberini doğruladı. Fabrikanın 29 Ekim tarihine kadar çalıştırılmadığını Beyaz Tv’de itiraf etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir