Murat Kurum: ‘Afet konutlarının inşasına bir ay içinde başlayacağız’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine yapılacak konutların zemin katlarında dükkan olmayacağını ve ilk etapta mart ayında 200-250 bin konutun inşasına başlanacağını söyledi. Bakan Kurum, bölgedeki tüm sürecin devlet eli ile yürütüleceğini, denetimsiz bir yapılanmaya müsaade edilmeyeceğini de vurguladı.

featured

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum afet bölgesindeki konut yapım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye, tarihin en büyük felaketi ile mücadele ediyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 şiddetli deprem, toplamda 11 ili vurdu.

Enkaza dönen şehirlere, devletin tüm imkanlarının seferber edilmesiyle yaralar sarılmaya başlandı. Bu kapsamda kentlerin de yeniden ayağa kalkması için çalışmalar hız kazandı.

Büyük felaketin ardından hükümetin tüm bakanları afet bölgeleri için görevlendirildi.

BAKAN KURUM SAHADA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da depremin en çok vurduğu illerden biri olan Gaziantep’te, deprem koordinasyon çalışmalarını yürütmek etmek için harekete geçti.

Burada çalışmaları inceleyen Bakan Kurum, ardından açıklamalarda bulundu.

‘2-3 AY İÇİNDE KALICI VE GÜVENLİ KONUTLARIN ŞANTİYELERİ GÖRÜLECEK’

Kurum, afet konutlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“1 ay içinde ilk temeller yükselecek. Deprem bölgesinde 2-3 ay içinde kalıcı ve güvenli konutların şantiyeleri görülecek. Altı dükkan, üstü daire dönemi de kapanacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir