Büyükçekmece’deki kazıda cesedi bulunan Murat Kartal kelepçeli halde gömülmüş

Büyükçekmece'de dört gündür yapılan çalışmalar sonucu cesedi bulunan Murat Kartal'ın kelepçeli olarak gömüldüğü belirlendi.

featured

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hakkında kayıp ihbarı bulunan Murat Kartal‘ın 2015’te Ömer Fırat B’yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını belirlemişti. Bir gizli tanığın ifadesini değerlendiren ekipler, iki polis memurunun 20 Ocak’ta Maltepe’de Kartal’ı gözaltına aldığını tespit etmiş, yakalanan iki polis memuru, Kartal’ı emniyete götürmek yerine para karşılığı başka kişilere teslim ettiklerini itiraf etmişti.

KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Soruşturmada gözaltına alınan iki polis memuru ve Kartal’ı kendilerine getirmeleri için polis memurlarını azmettirdikleri öne sürülen 5 zanlı tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında kayıp Murat Kartal’ın Büyükçekmece’deki bir arazide gömülü olabileceği bilgisi üzerine 2 Şubat’ta bölgede kazı ve arama çalışması başlatılmıştı.

KARTAL’IN KIYAFETLERİ OLDUĞU BELİRLENDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kayıp olarak aranan Murat Kartal’ın Pınartepe Mahallesi’ndeki arazide gömüldüğü iddiası üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 Şubat’ta başlatılan arama çalışmalarında bir cesede ulaşıldı. Cesedin deforme olduğu belirtildi. Ancak üstündekilerin Kartal’ın evden çıkarken giydiği kıyafetler olduğu belirlendi. Deniz polisinin de katıldığı çalışmalar sırasında kelepçeli gömülen Kartal’ın cesedinin kepçeye takıldığı kaydedildi. Ceset savcının incelemesinin tamamlamasının ardından Adli Tıp Kurumu morguna gönderilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir