Murat Bardakçı’dan Ekşi Sözlük’ün kapatılmasına destek: ‘Geç bile kalındı’

Tarihçi Murat Bardakçı, Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrasında asılsız ve yalan ihbarların yayılmasında büyük rol oynayan Ekşi Sözlük hakkında "Kapatma teşebbüsünde geç bile kalındı" dedi.

featured

Deprem konusunda dezenformasyonun kaynağı olan ve uyuşturucu madde ticaretine aracılık eden Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenmişti.

21 Şubat 2023 tarihinde alınan bu karar sonrası Ekşi Sözlük sitesine giriş yapılamıyor.

Benzer Haberler
meral-aksener-eksi-sözlük
Meral Akşener, şimdi de operasyon yuvası Ekşi Sözlük’e sahip çıktı
eksi sözlük kapatılma kararı
Türkiye’ye iftira atılan fitne yuvası Ekşi Sözlük’e erişim engeli
eksisozluk
Twitter ve TikTok sonrası Ekşi Sözlük’e de erişim engeli

 

MURAT BARDAKÇI: ‘GEÇ BİLE KALINDI’

BTK’nın bu kararını destekleyen Tarihçi Murat Bardakçı, Habertürk’teki yazısında “Kapatma teşebbüsünde geç bile kalındı” dedi.

‘BU SANSÜR DEĞİL GEREKLİLİK’

Erişim engelinin bir sansür değil, gereklilik olduğunu da belirten Bardakçı, şu ifadeleri kullandı:

“Bir internet sitesi düşünün: Yalan, iftira, kışkırtma gırla gidecek, üstelik bu kadarla da kalmayacaklar, şahıslara küfür ve hakaret artık rutin hâlini alacak ve bütün bu edepsizlikler takma isimlerin arkasına saklanılarak yapılacak…

Sözlük yazarlarının çoğunu tenzih ederim ama hayatta bir halt olamadıkları için klavyenin başına geçince ağzından salyalar saçan küfürbaz sanal arslanlara dönüşen bir güruh, ezikliğini etrafa hakaretler yağdırarak tatmine çalışıyordu. Ekşi Sözlük’ün “düşünce özürlüğü” iddiasının arkasına sığınan yönetimi, editörü, hukukçusu, vesairesi de böylelerini hizaya getirmeye uğraşmak yerine yapılanlara senelerden buyana göz yumuyordu…

Üstelik, bu şekildeki haysiyet cellâtlığından para bile kazanıyorlardı! Size edilen küfürler ve yağdırılan hakaretler terbiyesizlere reklam geliri olarak dönüyordu; yani yediğiniz küfür, adamların cebine para girmesine vesile olmakta idi!

Bu tatsız, mayhoş, kekremsi ve terbiyesiz platform sadece kışkırtıcı yalanlarla ortalığın karıştırılmasına imkân sağladığı için değil; şahıslara ana-avrat küfredilmesi, iftiralar yağdırılması ve kişisel hakların pervasızca ayaklar altına alınması gibi hayâsızlıklara yol açtığı için kapatılmayı zaten çoktan haketmişti; kapatılması da sansür falan değil, bir gereklilik idi!”

 

Murat Bardakçı’nın yazısının tamamını okumak için tıklayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir