Mültecilere nefret kusan CHP’li Tanju Özcan hakkında şok iddia! Evinde sigortasız mülteci çalıştırmış…

featured

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin toplantı salonunda yaptığı açıklamalarla sosyal medyada tepki çekmişti. Bolu Belediye Başkanı olduktan sonra mültecilere belediye bütçesinden ayni ve nakdi yardımı kesmesiyle tepki çeken CHP’li Tanju Özcan, Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacaklarını açıklamıştı.

“Yardımı kesiyorsun gitmiyorlar”

Özcan, yardımı kesmelerine rağmen yabancı uyrukluların Bolu’dan gitmediğini ifade ederek, “Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. ‘İş yeri ruhsatı vermiyorum’ diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” demişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyrukluların su faturalarına 10 kat zam yapılacağını açıkladı

Tanju Özcan hakkında şok iddia

Başkan Özcan’ın açıklamalarından sonra Bolu’da yayın yapan Medya14’e konuşan Afganistanlı Muhammed, Özcan hakkında şu ifadeleri kullandı:

“2 senedir Bolu’dayım. Abim Türkiye’deydi. Ben de savaş yoğunlaşınca abimin yanına geldim. Ama abimin izini dahi bulamadım. Tek başıma kaldım. Kimsem yok burada. Kira, elektrik gibi birçok ödemelerim var. Kimse kendi keyfi için ülkesini terk edip başka bir ülkeye gelmez. Afganistan’da dayanabildiğim kadar dayandım. Bolu’da da tek kalıyorum.

“Madem sevmiyor…”

Tanju Özcan’ın yaptığı ırkçılık değilse nedir? Madem sevmiyor istemiyor bizi, neden bir sene boyunca sigortasız bir mülteciyi evinde hizmetçi olarak çalıştırdı? Bolu Belediyesi eskiden ihtiyaç sahiplerine yemek yardımı yapıyordu. Mülteciler burada bir tas çorba bulamıyordu. Tanju Özcan bu yardımı kesti. İnsanlar da artık dilenmeye başladı. 11-12 yaşındaki çocuklarımız dilenmeye başladı. Yiyecek yemek bulamıyor. Tanju Özcan’ın düşüncesi çok yanlış. Biz kiramızı zor karşılıyoruz. Bizim suçumuz ne?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir