Muharrem İnce’ye istifa şoku! Memleket Partisi’nin İstanbul örgütünde toplu istifa kararı alındı

featured

CHP’de aradığını bulamayan Muharrem İnce, kurucusu olduğu Memleket Partisi’nde sorunlar yaşamaya devam ediyor.

Sorunlar daha parti kurulmadan önce ‘logo çalıntı’ iddialarıyla başlamıştı. Parti logosu, yabancı bir e-ticaret şirketinin logosuyla benzerliği nedeniyle eleştirilirken, Genel Sekreter Hakkı Akalın, iddiaları yalanlamıştı.

Parti tabanına dayatma sorunlar getirdi

Daha sonra parti genel merkezi tarafından, İstanbul’un ilçe teşkilatlanması oluşturulurken, tabana karşı isimlerin dayatıldığı iddiaları öne çıkmıştı. Bu iddialar üzerine, bir çok ilde yönetime karşı tepkiler yükselmişti.

Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’nde Canan Kaftancıoğlu krizi

İstanbul il binası açılışında yeterli kalabalık olmadı

Büyük ümitlerle kurduğu Memleket Partisi’nde çeşitli sorunlar yaşanmaya başlayınca, Muharrem İnce’nin moralinin bozulduğu iddia edilmişti.

Nitekim, İstanbul dahil bir çok il binaları açılışlarında, umduğu kalabalıkları göremeyen İnce’nin, MYK üyelerini azarladığı da kulislere yansımıştı.İnce’nin yanı sıra, Genel Sekreter Hakkı Akalın ve yardımcılarının parti tabanına karşı üstten bakan tavırlar kullandıkları dile getirilmiş, buna da tepkilerin giderek büyüdüğü belirtilmişti.

İstifa duyurusunu böyle açıkladılar

Öte yandan Memleket Partisi’nden istifa edeceklerini belirten İstanbul İl yöneticileri, hazırladıkları yazılı açıklama ile basına duyuru yaptı.

Süperhaber’in haberine göre, açıklamada, 16 Haziran çarşamba günü, saat 11:00’de bazı il yöneticileri ve parti üyelerinin Beylikdüzü‘nde basın toplantısının ardından topluca istifa edeceklerinin belirtildiği görüldü.

İşte o basın bildirisi:

“Tüm basın kuruluşlarına bildirimizdir

Yeni kurulan Memleket Partisi İstanbul il yönetimindeki ilçe atamaları ve il yönetim kurulu içersindeki usulsüzlüklere istinaden memleket partisi eski kurucular kurulu üyesi ve il yönetim kurulu üyesi Gürhan Dönmez, İstanbul il yönetim kurulu üyesi Kağan Bahçekapılı ve 20 tane memleket partisi üyeleriyle beraber , basın açıklamasıyla deklare ederek istifa edeceklerdir..

Tüm basın kuruluşlarını toplantımıza davet ediyoruz.

Tarih:16 Haziran 2021

Saat : 11:00

Yer: Merkez mah. Bakırcılar – Pirinçciler san.sit . Leylak cad. No:11 A Blok ( A-2 Bölüm )

Yakuplu – Beylikdüzü”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir