Muharrem İnce’den Millet İttifakı’na ‘çatı aday’ göndermesi: “Tek aday önerisi matematik bilmeyenlerin işidir”

featured

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde tek adayın matematik bilmeyenlerin işi olduğunu söyledi, “Meydanlara çıktığımda baş aktör olacağıma inanıyorum” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla iktidar olacağız” sözlerine de gönderme yapan İnce “Herkes dostları arasına giriyorsa biz de dostu sayılırız, düşman değiliz” dedi.

CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce hafta sonu gerçekleşecek büyük kurultay öncesi gazete, televizyonlar ve haber ajanslarının Ankara temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

53 İLDE ÖRGÜTLENDİ

4 Eylül’de Sivas’tan yola çıkan Memleket Hareketi’nin 18 Mayıs’ta partileştiğini, kısa sürede 53 ilde örgütlenmeyi tamladığını anlatan İnce, 18 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da Ankara Spor Salonunda görkemli bir kurultay yapacaklarını söyledi.

Genel başkan adayının kongre öncesi üyelerin oylarıyla belirlendiğini, bunun bir devrim olduğunu anlatan İnce, “Bu özgüvendir, biz üyelerin önüne sandığı koyduk, bugün tabii ki İnce çıkacak ama yarın kimin çıkacağı meçhul. Delege ağalığına son verdik. Tüzüğümüze göre genel başkan adayını, cumhurbaşkanı adayını üyeler belirliyor. Bugün için Muharrem İnce rakipsiz görülebilir ama bizim yaptığımız iş göstermelik değil. Bu başkaldırıdır, yarına hazırlıktır, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük adımdır. Türk siyasi hareketinin demokratikleşmesi için atılan en büyük adım Memleket Hareketi tüzüğüdür” dedi.

 “ŞİMDİLİK ADAYIM DEMİYORUM, ADAY ADAYIYIM”

Partide ittifaka katılım gibi tartışmalı konularda referandum yapacaklarını anlatan İnce, yaklaşık 15 bin üyeyi, en kısa sürede 100 bin üyeye çıkarıp Cumhurbaşkanı adayını 100 bin imza ile göstereceklerini anlattı. İnce, “Memleket Partisinin cumhurbaşkanı aday adayı Muharrem İnce’dir. Şimdilik adayım diyemiyorum aday adayıyım diyorum. Buna üyelerimiz karar verecek” dedi.

İnce bir soru üzerine cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda hangi adayı destekleyeceklerini de üyelere soracaklarını açıkladı, “Kesinlikle öyle yapmalıyız. Emin olun burada söz veriyorum üyelere soracağız” dedi.

 “TEK ADAY ÖNERİSİ MATEMATİK BİLMEYENLERİN İŞİDİR”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesin kendi adayını göstermesi gerektiğini belirten İnce, “Tek aday önerisi matematik bilmeyenlerin işidir, doğru değildir” dedi. Aday sayısı arttıkça katılımın arttığına dikkat çeken İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener ayrı ayrı aday olmalıdır. Muharrem İnce aday olmalı. HDP kendi adayıyla çıkmalıdır. Buna rağmen Erdoğan 50+1 alıyorsa yapılacak bir şey yok zaten. Bu adaylar ikinci tura kim kalırsa onun için destek veririm diye de söz vermelidir” değerlendirmesinde bulundu.

“ANKETLER PALAVRA, BARAJI AŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Memleket Partisi’nin oy oranlarıyla ilgili soruya “Bu anketlerin hiçbirine inanmıyorum, hepsi palavradır, masa başında yapılmıştır” yanıtı veren İnce kurultaydan sonra anket yaptıracaklarını ifade etti, “Yüzde 5, 7, 10 bunlara takıntılı değiliz, aşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

 “BİZ DE DOSTU SAYILIRIZ, DÜŞMAN DEĞİLİZ”

İnce’ye “Yeni parti kurduktan sonra istifa ettiği CHP’nin de bileşenleri arasında olduğu Millet İttifakı partilerinden veya diğer muhalefet partilerinden size mesafe konulduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi. “Şu sokakta bir kebapçı dükkanınız olsa ben de yan tarafa kebapçı dükkanı açsaydım içten içe bana kızmaz mıydınız? Kebapçı bile kızıyorsa siyasi partiler haydi haydi kızacaktır. Normaldir bu. Biz işimize bakacağız. Alınganlık gösterdiğimiz yok. Doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz” diyen İnce isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla iktidar olacağız” sözlerine gönderme yaptı, “Herkes dostları arasına giriyorsa biz de dostu sayılırız yani. Canınızı sıkmayın. Ne demek istediğinizi anladım. Biz de düşman değiliz” dedi.

 “MEYDANLARA ÇIKTIĞIMDA BAŞ AKTÖR OLACAĞIMA İNANIYORUM”

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’ye, “Seçime 3 ay kala anketlere bakarız, iktidarın değişmesi için ne gerekiyorsa yaparız” sözleri hatırlatılarak, “Bir başka adayın öne çıkması durumunda onun lehine çekilir misiniz?” sorusu da yöneltildi. İnce, “Ben rüştümü ispat etmiş bir adayım. İlk kez aday olmuyorum. Ben yine meydanlara çıktığımızda baş aktör olacağıma inanıyorum. Ama nezaketten dolayı bunu söylemem gerekiyordu, söyledim. Ama daha altta güreşenlere de saygısızlık etmemek için gerekirse deste de yarışırız” yanıtı verdi.

ÜÇÜNCÜ İTİTFAK OLASILIĞI?

İnce, üçüncü ittifak olasılığıyla ilgili, “”Biz seçime tek başına gitmenin koşullarını zorlayacağız. İttifaklar seçime yakın olur. Ortada bir seçim yokken ittifak açıklamalarını yanlış buluyorum. Memleket Partisinin amacı 50 artı 1’i almaktır. Zamanı gelince ittifak kurulabilir ama şimdilik böyle bir niyetimiz yok. Seçime yakın ittifaklara bakarız” değerlendirmesinde bulundu.

“LAİKLİK CAN DAMARIMIZDIR”

İnce, Yargıtay binası açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarını da eleştirdi. Erbaş için, “Diyanet İşleri Başkanı sarayın şeyhülislamıdır, bir rozeti eksik. Bu adam siyaset yapıyor. Kimsiniz siz, dinin sahibi misiniz? Muhafazakarları kızdırmayalım, aman sesimizi çıkarmayalım, böyle bir mantık olabilir mi? Sistemin canına okuyorlar. Muhalefete de kurdele tutturuyorlar, bunları doğru bulmuyorum. Laiklik can damarımızdır. Bu sinir uçlarıyla oynamamak lazım. Sayın Bahçeli’yle pek anlaşamayız ama açıklamasını çok yerinde buldum. (Erbaş için) Bu kadar işin içinde olması, bu kadar siyaset arenasının içinde olmasından rahatsızlık duyuyorum, bu dini yıpratır. Diyanet İşleri Başkanı çıkar cübbeni gir” değerlendirmesinde bulundu.

“KÜRT SORUNUNU DA DEMOKRASİYLE ÇÖZECEĞİZ”

İnce Kürt sorununun çözümüne yönelik soru üzerine de, “Bunu demokrasiyle, özgürlüklerle evrensel değerlerle çözeceğiz. Çözümümüz gizli kapaklı olmayacak, halkın gözünün önünde olacak. Diyarbakır’da ne konuşuyorsak Trabzon’da onu konuşacağız” yanıtı verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir