Muharrem İnce’den ilginç mülteci yorumu: “Meğer biz Avrupa Birliği’ne girmiyormuşuz, dünya bize giriyormuş”

featured

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 1. Olağan Yalova İl Kongresi’nde partililere hitap etti.

Son dönemde yaşanan göçmen sorunuyla ilgili değerlendirmeler yapan Muharrem İnce, iktidarın süreci yanlış yönettiğini savundu.

İktidara gelmeleri durumunda Suriye’de Esad ile görüşerek Şam’a büyükelçilik açmayı planladıklarını söyledi.

“MEĞER DÜNYA BİZE GİRİYORMUŞ”

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki görüşmeleri de hatırlatan Muharrem İnce, “2004’te gündüz vakti havai fişekler attılar. Avrupa Birliği’ne giriyoruz dediler değil mi? Meğer biz Avrupa Birliği’ne girmiyormuşuz, dünya bize giriyormuş.” şeklinde konuştu.

“BURASI YOL GEÇEN HANI MI?”

Muharrem İnce, göçmen sorunuyla ilgili şunları söyledi:

“Afganlara yürümek serbest. Oradan kafilelerle giriyorlar, İstanbul’a kadar geliyorlar. Sınırlar delik deşik. Bu Afgan meselesi, Suriye meselesine benzemez. Dünyada ‘uyuşturucu’ dediğinizde aklınıza iki yer gelir. Biri Kolombiya, diğeri Afganistan. Başımıza ne iş açtıklarının farkında değil bunlar.

Bir AVM’ye veya bir devlet dairesine girdiğinizde size HES kodu soruyorlar. Afganlara serbest. Ben de cumhurbaşkanı olursam ilk yapacağım iş, Esad’a haber göndereceğim ‘Gel, masaya oturalım, Şam’a büyükelçi atayacağım.’ diyeceğim. Bayramda 100 bin kişi Suriye’ye gidecek, 10 gün sonra gelecek. O kapıları kapatırım, bir daha da geri gelemezsin. Burası yol geçen hanı mı? Bayramda gidebiliyorsan 365 gün de durabilirsin demektir”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir