Muharrem İnce: “Türkiye’nin hem iktidar hem muhalefet sorunu var”

featured

Muharrem İnce hakkındaki iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İşte İnce’nin konuşmasından öne çıkanlar;

CHP tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı Genel Başkan atıyor.

İşte İnce’nin konuşmasından öne çıkanlar;

CHP tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı Genel Başkan atıyor.

Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir, kendisi konuşup çekip gitmiştir. Hafta sonu yapılan Kadın Kolları Kurultay’ına katılmamıştır bile.

CHP İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek kurulmuş bir parti değildir, o yüzden de partiden ayrılırken dilekçe ile ayrılınmaz.

CHP bir alternatif, bir kurtarıcı rolü görmüyor CHP sadece bir gözlemci olarak olayları izliyor. Siyasi partilerin kendi içlerinde demokrasi olmaması Türkiye’yi de etkiledi.

Türk seçmeni tutucu değildir, %80’i değişkendir. Ben inanıyorum ki Ecevit’in %42’si mümkündür hatta 50 + 1’de mümkündür.

Bizim başlattığımız hareket parti içi muhalefet hareketi değildir, biz Türkiye’ye yeni bir seçenek sunuyoruz Türkiye’nin barışmaya ve bölüşmeye ihtiyacı vardır. Bugün başlattığımız hareketin adı ‘1000 günde Memleket’ hareketidir. Önümüzdeki günlerde bu kadro ile önünüze çıkacağız.

Bu hareket gücünü de finansmanını da yönünü de milletten alacaktır.

Yolumuz zordur kenetlenerek bu zorluğu aşacağız. Bütün bu anlattıklarım bir cumhuriyet öğretmeninin hayalleri değildir.

İKİNCİ BÖLÜM

Seçim gecesi neredeydim? Bitmedi bu şunu bir anlatayım. Zonguldak’a mitinge gidiyorum Bartın milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya’yı görevlendirdim, Rıza Yalçınkaya yolda öğrendi ki çizik yemiş. Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konmamış. Neden? Muharrem İnce’ye yakın diye.

Talimat veriyorlar gazetelere, TV’lere benim reklamlarımı kesiyorlar, bu psikoloji altında bana miting yaptırıyorlar. Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, örgütlere para göndermiyorlar.

Geldik seçim gecesine, bana bilgi verin diyorum bilgi vermiyorlar. Nasıl çıkacağım ben milletin karşısına? Kalacak mı ikinci tura? CHP 13 bin sandıkta gözlemci vermemiş. 4 milyon oy yapar bu 4 milyon oy. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlardır.

Gece yarısı çıktı bizim Genel Başkan Yardımcıları seçim ikinci tura kaldı dediler, nereden biliyorsun= Elinde tutanak yok ki senin gözlemci koymamışsın.

Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum, krizi kötü yönetmiş olabilirim ama bana veri vermediler, veremediler.

Seçim geçti 60 gün sonra seçim değerlendirmesi yapıyorlar ve ben çağırılmıyorum toplantıya. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Kendi aralarında seçimi tartışıyorlar beni davet etmiyorlar.

CHP TAM DA İKTİDARA YÜRÜRKEN MUHARREM İNCE NİYE BÖYLE YAPTI?

Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona CHP iktidarı demem ki. CHP iktidar olacaksa CHP Genel Başkanı’nın olması gerekir. Bizim Genel Başkanın böyle bir iddiası yok ki. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum, öyle bir iddia yok ki ortada. Sayın Genel Başkan’ın öyle bir iddiası yok.

CHP Yerel Seçimlerde başarısız mıydı? Hayır çok başarılıydı. Ama unutmayın İstanbul’u Ankara’yı, Adana’yı, Antalya’yı bize kürt vatandaşlarımız kazandırdı. HDP’liler kazandırdı onlar destek verdi aday çıkartmadılar ama seçimden sonra CHP kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum kürt vatandaşlarımıza.

PARTİYİ BÖLÜYORSUN

Ben Millet ittifakının içerisindeysem neden partiyi bölüyorum? Bırakın Millet İttifakı’nın içerisinde başka oluşumlar da oluşsun. 50+1 sisteminde bölme diye bir şey olmaz, ittifaklar olduğuna göre neden bölme olsun? İttifaklara katılmayacağıma göre bölme olmaz.

BEŞTEPE’YE GİDEN CHP’Lİ İDDİASI

“Bir CHP’li saraya gitmiş.” Yapmayın etmeyin Genel Başkan’ı arıyorum “gelin bir araya gelelim” diye.

İki gazeteciye dava açtım Genel Merkez açamadı.

Acaba Genel Başkan Yardımcıları’ndan biri mi gitti. İnsanın aklına bu geliyor.

ANKETLER

Pek çok anket gördüm, memnun musun Muharrem İnce? Hayır değilim. Ben 30,6’yı 50+1 olursa memnun olurum. Bu anketleri yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum benim memnuniyetim ancak 50+1 olursa olur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir