Muhalefet karışıyor! Meral Akşener’den “Tek aday önerisi matematik bilmeyenlerin işidir” diyen Muharrem İnce’ye olay cevap…

featured

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili gündem, siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin “Bence Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener ayrı ayrı aday olmalılar, Muharrem İnce ayrı aday olmalı, HDP aday çıkarmalıdır. Aday sayısı ne kadar çok olursa katılım o kadar yüksek olur. Ama bu adaylar seçim ikinci tura kalırsa kim ikinciyse onu desteklemek üzere söz vermeli” çıkışı dikkat çekti.

Muharrem İnce’den Millet İttifakı’na ‘çatı aday’ göndermesi: “Tek aday önerisi matematik bilmeyenlerin işidir”

MERAL AKŞENER’DEN AÇIKLAMA

İnce’nin “tek aday olmamalı” çıkışı sonra bir açıklama da İYİ Parti lideri Meral Akşener’den geldi.

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek adayla gidilmesi gerektiğini söyledi.

Zeyrek’in aktardığına göre Akşener, adaylık için ismi geçen CHP’lileri konuşmasının doğru olmayacağını süreci farklılıkları değil, müşterekleri konuşarak götürmek niyetinde olduklarını ifade etti.

Akşener, Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin olarak, “Ben tek adayla gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim” dedi.

HDP MİLLET İTTİFAKI’NDAN AYRILMAK İSTİYOR

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin izleyeceği yol haritasını açıkladı. Paylan, partisinin seçimlerde en az yüzde 15 oy alacağını ve kilit rol oynayacağını ifade etti.

HDP’nin Millet İttifakı’nın bir parçası olmayacağını da belirten Paylan, şu ifadeleri kullandı:

“Ben iddiayla söylüyorum en az yüzde 15 oy alacağız. Ve bu yüzde 15 oy da şu an anahtar durumundadır. Yüzde 15’lik bir oy diyelim ki, İyi Parti’nin de anketlerde yüzde 10 ila 15 arasında gözüküyor. Bu parti siyasette belirleyici bir rol üstlenmiş durumda Millet İttifakı içinde. Biz Millet İttifakı’nın bir parçası olmak istemiyoruz çünkü aramızda farklar var. Farklı siyasi partilerdeyiz ama diyoruz ki Türkiye için hep beraber sorumluluk almalıyız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir