Müge Anlı’da büyük buluşma! Vedat Alexander ve ailesi 33 yıl sonra böyle kavuştu…

featured

Almanya’da yaşayan 4 çocuk babası 35 yaşındaki Vedat Alexander Schlıenbecker, 20 Mayıs 1988 yılında kendisi 2 ablası ise 3 yaşındayken bir notla İzmir Konak’taki Mersinli Camiinin önüne bırakıldı.

Almanya’da yeni bir isimle yeni bir hayata başlayan Alexander Schlıenbecker, yıllar sonra evlatlık edinildiğini öğrendi. Bu gerçekle uzun bir süre yaşayan Schlıenbecker, Türk arkadaşları aracılığıyla Müge Anlı’ya başvurdu.

BİR NOTLA ÇOCUK ESRİGEME’YE BIRAKILDILAR

“Bu çocukların isimleri Vedat ve Hülya’dır… Onları bu dünyada benden ve Allah’tan başka kimsesi yoktur. Onlarla 1 ay sokakta kaldım. Nereye çağrılsam da gerçekten aç kaldık. Birkaç gün ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çok çaresizim. Çocuklardan biri erkek, diğeri kız. Türkçe bilmiyorlar. Kim onlara yardım ederse, Allah da ona yardım eder. Allah’a şükürler olsun” yazılı notla birlikte Karşıyaka Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilen iki kardeşi, Alman karı koca Gerlinde ve Werner Schlienbecker çifti 14 Aralık 1988 tarihinde evlatlık edindi.

BÜYÜK BULUŞMA

Yıllarca aradığı ailesine yalnızca 2 dakikada ulaşan Vedat Alexander Schlıenbecker, ne duyduklarına ne de gördüklerine inanamadı. Program boyunca cümle kurmakta güçlük çeken Alexander Schlıenbecker, Müge Anlı’ya teşekkür ederken bir sonraki gün ekrana gelecek programda anne ve babasıyla yan yana gelmek istediğini belirtmişti.

Vedat Alexander, hayatında hiç görmediği ailesine böyle kavuştu:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir