Müge Anlı’daki Büyükşen cinayetinde yeni gelişme! Büşra Büyükşen: ‘Ertuğrul Çelik’i gözlerinden tanıdım’

ATV’de Müge Anlı ile Tatlı Sert programındaki Büyükşen çifti cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Konya'da öldürülen Nejla ve Metin Büyükşen soruşturmasında tutuklu sanıklar Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile çifti av tüfeğiyle öldürdüğü ileri sürülen Ertuğrul Çelik hakkında istenen ceza belli oldu. Evin kızı Büşra Büyükşen ise katil zanlısı Ertuğrul Çelik'i gözlerinden tanıdığını söyledi.

featured

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen Metin-Nejla Büyükşen çifti cinayetinde flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Konya’da 3,5 yıl önce öldürülen Metin ve Nejla Büyükşen soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Tutuklu sanıklar Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş hakkında iki kez ‘tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası,

Ertuğrul Çelik hakkında ise yine iki kez ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Zekeriya Okşen hakkında ise ‘tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme’ suçundan ikiz kez 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Konya’daki Metin ve Necla Büyükşen cinayetinde tutuklama kararı

“GÖZLERİNDEN TANIDIM”

Öte yandan Müge Anlı, canlı yayında evin kızı Büşra’nın ifadesini okudu.

Müge Anlı, “Evin kızı da katil zanlısı Ertuğrul Çelik’i gözlerinden teşhis etmiş” dedi.

NE OLMUŞTU?

Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ve eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü.

Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu.

Jandarma bünyesinde kurulan özel ekibin çalışması sonucu geçtiğimiz yıl şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Abdullah Başdemir (47) sevgilisi Esra Taş ile onlara yardım ettikleri ileri sürülen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek ve cinayeti işlediği ileri sürülen Ertuğrul Çelik tutuklandı.

Mustafa Okşen cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş, Zekeriya Okşen ve Abdulhamid Uzbek ise soruşturma aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SANIKLAR HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda sanıklar hakkında iddianame düzenlendi.

SABAH’ın ulaştığı iddianamenin detaylarında tutuklu sanıklar Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş hakkında iki kez ‘tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası,

Ertuğrul Çelik hakkında ise yine iki kez ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Çelik hakkında Büşra Büyükşen’e yönelik ‘silahla basit yaralama’ suçundan ise 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Zekeriya Okşen hakkında ise ‘tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme’ suçundan ikiz kez 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar hakkında ‘nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Ceza evinde hayatını kaybeden Mustafa Okşen ve Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İddianame Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir