Tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel için tahliye kararı!

featured

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için tutuklu bulunan Oda TV Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile ilk duruşmada tahliye edilen OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, gazetecilerin ‘Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yaralarına İlişkin Bilgileri Açıklamak’ suçundan beraatlerine karar verdi. Buna karşın mahkeme, ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan, gazeteciler Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’ın 3 yıl 9 ay, Murat AğırelFerhat Çelik ve Aydın Keser’in 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına karar verdi. Mahkeme, tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tutuklu tüm gazetecilerin tahliyesine hükmetti. Ayrıca Pehlivan, Kılınç ve Ağırel’in yurt dışına çıkışları yasaklandı.

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için tutuklu bulunan Oda TV Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile ilk duruşmada tahliye edilen OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Duruşma öncesi mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar hakkında 19 yıla kadar hapis cezası istedi.

Duruşma öncesi mütalaasını açıklayan savcı, tek bir haber nedeniyle gazetecilerin iki farklı suçtan cezalandırılmalarını istedi. Savcı, tüm sanıkların “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan 5’er yıldan 10’ar yıla ve “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan da 3’er yıldan 9’ar yıla kadar olmak üzere toplam 8’er yıldan 19’ar yıla kadar hapislerini talep etti. Tutuklu bulunan Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tutukluluk hallerinin devam etmesini isteyen savcı, yurt dışında olan Erk Acarer’in de dosyasının ayrılmasını talep etti.

“Biz bu adliyenin önünde kaçıncı kez toplandığımızı bilmiyoruz”

Duruşma öncesinde milletvekilleri, gazeteciler ve sanıkların yakınları Çağlayan Adliyesi’nin önünde basın açıklaması için bir araya geldi. Açıklamayı okuyan ilk duruşmada tahliye edilen gazeteci Barış Terkoğlu, “Biz bu adliyenin önünde kaçıncı kez toplandığımızı bilmiyoruz. Kaçıncı kez adalet çığlığı attığımızı hatırlamıyoruz. Kaçıncı kez yasalar aracı kılınarak rehin alınmış gazetecilerin fotoğrafını taşıdığımızı sayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir