Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry Türkiye’ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'in, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

featured

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Türkiye’ye farklı ülkelerden ziyaretler sürüyor. Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’nin de 10 yıl sonra Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.

‘BAKAN SAMEH SHOUKRY, ÜLKEMİZİ ZİYARET EDECEK’

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla 27 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir.

Konuk Bakanın, Adana’yı ve Mısır’a ait bir yardım gemisinin varacağı Mersin Limanı’nı ziyaret etmesi ve Sayın Bakanımızla ikili bir görüşme gerçekleştirmesi öngörülmektedir.”

dışişleri bakanlığı twitter

ZİYARETİN AMACI DEPREMİN ARDINDAN DAYANIŞMA

Shoukry’nin, Adana’yı ve Mısır’a ait bir yardım gemisinin varacağı Mersin Limanı’nı ziyaret etmesi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Benzer Haberler
hatay deprem mısır suriye
Hatay’daki deprem İsrail, Lübnan ve Mısır’a kadar 7 ülkeyi salladı
F7B5E0A1-58D4-4576-B895-13F1E49A6AF8
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye telefonu
demi-rose
Mısır’ın tarihi yerlerinde soyunarak poz veren porno yıldızı Demi Rose halkın tepkisini çekti

 

Mısır Dışişleri Bakanlığı da Türkiye ve Suriye’ye yapılacak ziyaretin amacının, depremin ardından iki ülke ve kardeş halklarıyla dayanışma göstermek olduğunu açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir