Miraç Kandili’nde hangi zikirler ve tesbihler çekilir?

Miraç Kandili tesbihleri ve zikirleri gündemdeki yerini aldı. İslam inancında Hz. Muhammed'in göğe yükselip Allah katına çıktığı gün olarak kabul edilen Miraç Kandilinde çekilecek zikirler ve tesbihler sorgulanıyor. Müslümanlar için Miraç Kandili zikirleri ve tesbihatını bir araya getirdik.

featured

Miraç Kandili zikir ve tesbihleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Recep ayının 27. gecesine gecesi idrak edilen bu özel günde birçok kişi ibadet edecek.

Dualar okunacak, oruç tutulacak ve namaz kılınacak. Peki, Miraç Kandili‘nde çekilecek zikirler, tesbihler nelerdir, hangi ibadetler yapılır?

thumbnail
İlişkili Haber
Miraç Kandili’nde okunacak dualar ve sureler nelerdir?

MİRAÇ KANDİLİ’NDE ÇEKİLECEK TESBİHLER NELERDİR?

  • “Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym.”
  • Miraç Kandilinin gecesinde yatsı namazından sonra 12 rek’at namaz kılınır. 2 rek’atte bir selâm verilir. Her rek’atte 1 Fâtiha, 10 İhlas-ı Serîf okunur. Namazdan sonra;
  • 100 defa “Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim”
  • 100 defa istiğfar,
  • 100 defa salâvat-ı serîfe okunur.

miraç kandili zikir ve tesbihleri

MİRAÇ KANDİLİ’NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER NELERDİR?

Miraç Kandili bol zikir çekilerek geçirilmelidir. Resülullah (sav), “En faziletli zikir ‘La ilahe illallah’; en faziletli dua da ‘Elhamdülillah’ demektir.” (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.

“Allah’ı tesbih ederim/bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim, hamd Allah’a mahsustur, Allah’tan başka ilah yoktur, Allah en büyüktür.” zikrini okumalı. Sonra yüz kere istiğfar etmeli ve yüz kere de Nebiyy-i Ekrem –sallallahu aleyhi ve sellem– Efendimiz’e salât ve selam gönderilmelidir. Bunlardan sonra da istenilen şekilde dua edilmelidir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir