Milliyet yazarı Özay Şendir’den Özlem Sarıkaya Yurt’la ilgili duygusal sözler

Milliyet yazarı Özay Şendir, meme kanserine yenik düşerek 39 yaşında hayatını kaybeden NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’la ilgili duygusal bir yazı kaleme aldı.

featured

Özay Şendir, meme kanseriyle mücadelesine yenik düşen 39 yaşındaki Özlem Sarıkaya Yurt’la ilgili duygusal bir yazı kaleme aldı.

Özay Şendir’in ‘Özlem’den bize kalan miras düşünme payı’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Her çocuğun bir okuma bayramı olur hayatta.

Siz çocuğunun okuma bayramına gidemeyen anne ve babaları bilir misiniz? Ya evladının bir gece önce balonlarını şişirip, süslerini astığı doğum gününe gidemeyen anne babaları? Çocuğuyla hiç akşam yemeği yiyememiş evladını hiç okula uğurlayamamış anne babaları bilir misiniz?

Türkiye’nin ağladığı NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’un son fotoğrafı ortaya çıktı

Özlem’den bize kalan miras düşünme payı

Aslında biliyorsunuz, çoğunun seslerini tanıyor, görüntülerini de hatırlıyorsunuz ama ya adları?

Her sabah uyandığınızda dokunduğunuz televizyon kumandasında karşınızda olan adam ya da kadın, her sabah en geç saat 04.00’te işinin başında oluyor.

Siz akşam yemeğinden kalkarken ana haberleri sunanların mesaisi daha yeni bitiyor, 22.00 civarında varıyorlar evlerine, ilk iş o saatte uyumuş çocuklarını öpmek oluyor.

Bayram sabahı siz banttan yayın müzik ya da magazin programları seyrederken, onlar haberin başında, canlı yayında oluyorlar. Kimi çekiyor, kimi yazıyor, kimi de sunuyor.

39 yaşında aramızdan ayrılan Özlem Sarıkaya Yurt, bu saydıklarımın hepsini yaşadı meslek hayatında.

Hiç düşünmedik yaşadıklarını, Özlem’in ölüm haberini sunan Seda’yı “Meslektaşının ölüm haberini” sundu diye haber yaptılar, sadece meslektaş değil kaderdaştı aynı zamanda onlar.

En kolay küfredilen, en kolay yaftalanan, en arsız halde skeç malzemesi yapılan, hayat pahalılığından da, okul ücretinden de, trafikten de herkes kadar bunalan insanlar onlar.

Özlem hepsine ve daha fazlasına razıydı, 9 yaşındaki oğlunun ona ihtiyaç duyacağı zamanlarda yanında olabilmek için en zorlu tedavilere dayanmaya hazırdı, olmadı.

Bazen düşünme mirası kalır bize insanlardan, Özlem de herkese öyle bir miras bıraktı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir