Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı: Hangi öğretmenler aşıda öncelikli?

featured

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından satır başları;

“AÇILACAK OKULLARIN ÖĞRETMENLERİ…”
Açılacak okulların öğretmenleri aşılamada öncelikli olacak. Öğretmenlerin aşama aşama tamamının aşılanması hedefleniyor.

Dünyada ne olup bittiğine bakıyoruz. En az yüzde 80’inde okullar açık. Öncelikle açılacak olan sınıfların öğretmenleri aşılanacak. Öğretmenlerin aşama aşama aşılanması hedefleniyor. Ana sınıfında kaç kişi var, hepsini takip ediyoruz. Aileleri de dahil.

OECD’deki ülkelerin tamamını günlük ve haftalık olarak takip ediyoruz. En çok okul kapatan ülke konumundayız. Çünkü biz kontrollü gidiyoruz. 10 yaş altını, ülkelerin tamamı kapatmadı. 10 yaş altına bulaşma riskinin az olduğu akademik olarak dile getiriliyor. Tüm sınıfları hepsini açmayalım dedik. Tamamı açılırsa risk oluşabilir görüşü ortaya çıktı, bu yüzden de hepsini açmadık.

Çocukların gelişiminde rehberlik açısından, sosyalleşme açısından son derece önemli okul. Kayıplarımız o yüzden farklı. Ruh sağlığı ile de kaybımız var. Okul çok önemli.

KÖY OKULLARI HAZIR MI?
Bizim bir standardımız var; hepsinin bölge bölge, bütün okulların risk analizleri incelemeye tabi tutuldu. Dezenfektan ve sabun konusunda, temizlik malzemeleri konusunda, bir tek küçük eksik olsa bile tüm çalışma yapıldı. Bütün okulların risk incelemesi yapıldı. TSE standartları hayata geçirildi. Temiz belgesi alındı.

Bu belgenin olması dış denetçiler tarafından sağlanıyor. Asıl risk analizini okulum temiz belgesini veren ekip sağlıyor. Okulların tamamına yakını temiz sertifikası aldı.

Bir sınıfta en fazla kaç kişi olabilir, teneffüse çıkarken nasıl bir düzen olacak. Bütün bunları simülasyonla deneyimledik.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir