Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı! İşte 6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitime ilişkin detaylar…

featured

Eğitim-öğretim tüm kademelerde 6 Eylül’de yüz yüze başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hedeflerinin sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek olduğunu söyledi.

Okullar, 6 Eylül’de yeni tedbirlerle açılacak. Okula maske ile gidilecek, yemekhaneler, kantinler ve pansiyonlar açık olacak. 6 Eylül öncesinde de uyum eğitimleri yapılacak.

UYUM EĞİTİMLERİ 1-3 EYLÜL’DE

Bakan Özer, uyum eğitimlerinin 1 Eylül-3 Eylül tarihleri arasında, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacağını belirterek, 1-3 Eylül tarihleri arasında öğretmenlere COVID-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler vereceklerini söyledi.

Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA TV üzerinden eğitime devam edecek. Destekleme ve yetiştirme kursları 8’inci ve 12’nci sınıflar için düzenlenecek.

ÖĞRETMENLERE AŞI ÇAĞRISI

Öğretmenlere aşı çağrısı da yapan Özer, “Tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarımız; kendi sağlıkları, öğrencilerimizin korunması ve eğitim hizmetlerinin bir daha aksamaması için lütfen aşı olsunlar.” dedi.

Aşı olmayan öğretmen ve okul görevlilerinden haftada en az iki kez PCR testi istenecek.

MEB’DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM TOPLANTISI

Yüz yüze eğitime ilişkin yol haritasının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il milli eğitim müdürü ile toplantı yaptı.

Toplantıda yeni eğitim öğretim yılının sağlıkla ve güvenle başlayabilmesi için devam eden hazırlıklar ele alındı.

Yangın ve selden etkilenen illerdeki okulların açılışına kadar hazırlıkların tamamlanması talimatı verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir