Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve milli güreşçi Rıza Kayaalp Tokyo 2020’de yarı finalde!

featured

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kokugikan Arena’daki çeyrek finalde, Taylandlı sporcu Jutamas Jitpong’la mücadele etti.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan 25 yaşındaki milli boksör, ilk rauntta 5 hakemin 4’ünden tam puan aldı. İkinci rauntta Buse Naz, rakibine vurduğu kroşelerle net bir üstünlük yakaladı ve 5 hakemin de tam puanını aldı.

Son rauntta temkinli olan ve üstünlüğünü koruyan Buse Naz Çakıroğlu, adını yarı finale yazdırdı.

Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo’da kadınlar 69 kiloda yarı finale çıkan Busenaz Sürmeneli’den sonra madalyayı garantileyen ikinci Türk boksör oldu.

Yarı finaldeki rakibi Çinli Hsiao-Wen Huang oldu

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 51 kiloda yarı finale çıkan ve olimpiyat madalyasını garantileyen Buse Naz Çakıroğlu’nun rakibi Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang oldu.

2019’da dünya şampiyonu olan Huang, Kokugikan Arena’da çeyrek finalde Sırbistan’dan Nina Radovanovic’i 5-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı ve Buse Naz’ın rakibi olmaya hak kazandı.

Buse Naz Çakıroğlu’nun yarı final mücadelesi 4 Ağustos Çarşamba günü TSİ 08.00’da başlayacak.

Rıza Kayaalp de yarı finale çıktı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 9. gününde milli güreşçi Rıza Kayaalp yarı finale yükseldi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yarı finale yükselen Rıza Kayaalp, bu turda son 3 olimpiyatta altın madalya alan Kübalı Mijain Lopez Nunez ile karşılaşacak.

Makuhari Messe’de başlayan güreş müsabakalarında Litvanyalı Mantas Knystautas’ı son 16 turunda yenen Rıza, çeyrek finalde ise Alman Eduard Popp’u mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Rıza Kayaalp ile Mijain Lopez Nunez arasındaki karşılaşma bugün TSİ 12.30’da başlayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir