Milan, Hakan Çalhanoğlu’nun asistleriyle farka koştu… Zlatan İbrahimovic 500. golünü attı

featured

 San Siro Stadyumu‘nda  Milan ile ligin son sırasındaki Crotone‘yi konuk etti. Şampiyonluk yarışında yara almadan yoluna devam eden Milan, Zlatan İbrahimovic‘in attığı golle ilk yarıyı 1-0 üstün noktaladı.

İkinci yarıda, Milan 64. dakikada yine İbrahimovic’in golüyle farkı 2’ye çıkardı.

69. dakikada  Hakan Çalhanoğlu‘nun pasında Ante Rebic‘in attığı golle durum 3-0’a geldi.

Bu golden 1 dakika sonra yine Hakan Çalhanoğlu’nun asistinde Rebic ile bir gol daha bulan Milan, farkı 4’e çıkardı.

Milan, Crotone’yi 4-0 ile rahat geçerken, puanını 49’a yükseltti. Maç fazlasıyla İnter‘e kaptırdığı liderliği geri aldı. Milan, İnter arasındaki puan farkı 2’ye yükseldi.

12 puanla ligin son sırasında yer alan Crotone, 15. yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 62. dakikada Rafael Leao’nun yerine dahil olduğu oyunda verdiği 2 asistiyle Milan‘ın farklı galibiyete taşıdı.

Milan‘ın 39 yaşındaki santraforu İbrahimovic ise bugün attığı gollerle formasını giydiği kulüplerde toplamda 500. gole ulaştı.

Serie A‘nın 21. haftasında bugün oynanan diğer müsabakalarda, Udinese, sahasında ağırladığı Hellas Verona’yı 2-0 yenerken, Benevento ise evinde ağırladığı Sampdoria ile 1-1 berabere kaldı.

Hakan Çalhanoğlu Kariyeri

Hakan Çalhanoğlu, 8 Şubat 1994 tarihinde Mannheim, Almanya’da doğdu. Aslen Bayburtludur. Babası Hüseyin Çalhanoğlu, annesi Naime Çalhanoğlu’dur. Muhammed Çalhanoğlu adında bir kardeşi vardır. Çok küçük yaşlarda Waldhof Mannheim altyapısında futbola başladı. 2009 yılında Karlsruher takımına geçmiştir.

4 Ağustos 2012 tarihinde Hamburg takımına transfer olan Hakan Çalhanoğlu, eski takımında kiralık olarak görev yapmaya devam etti. Sezon sonunda attığı 17 golle gol krallığında dördüncü oldu. Karlsruhe, 2. Bundesliga’ya yükselirken, Çalhanoğlu da yılın en iyi 3. Lig futbolcusu seçildi.

2013-2014 sezonunda Hamburg takıma katıldı. 31 Ağustos 2013 tarihinde Eintracht Braunschweig maçında 79. dakikada oyuna giren futbolcu, bir dakika sonra ilk Bundesliga golünü atarken, 90. dakikada frikikle bir gol daha attı.

4 Temmuz 2014 tarihinde, Bayer Leverkusen’e 14,5 milyon euro bonservis bedeli ile tranfer olarak 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Frikik golleriyle birçok büyük kulübün dikkatini çeken Hakan Çalhanoğlu, Bild gazetesine göre Bundesliga tarihinin en iyi 10 frikik atan oyuncusundan biri olarak gösterilmiştir.

Hakan Çalhanoğlu, 31 Mart 2015 tarihinde hazırlık maçında Türkiye’nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan Lüksemburg karşılaşmasının 87. dakikasında takımına galibiyeti getiren golünü attı.

Hakan Çalhanoğlu, Fatih Terim tarafından A Milli Takım’ın EURO 2016’ya gidecek nihai kadrosuna da seçildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir