Migros’tan 292 lirasını alamayan adamın tepkisi gündem oldu

Tanınmış zincir marketlerin başında gelen Migros'ta yaşanan olay sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti. Parasını alamayan adam isyan etti.

featured

Bir sosyal medya kullanıcısı Migros’ta yaşadığı garip durumu sosyal medyaya taşıdı. İki kere ödeme alınıp iadesi yapılmayan adam isyan etti.

Konuyu sosyal medyaya taşıyan kullanıcı olay ile ilgili şu detayları paylaştı:

14 ağustos 2022 saat 20:28’de migros’un tekirdağ kapaklı organize emlak konutları şubesinde 292 tl’lik alışveriş yaptım. ödeme yapmak için kasaya gittim, kartımı verdim. normalden uzun sürdü ve 2 dk sonra kasiyer hanım tuşlara ardarda basmaya başladı. bilgisayar kilitlenmişti anladığım kadarıyla. dönüp bana “kartınızdan ödeme alamadım, başka kartınız var mı” diye sordu. “evet var” dedim. beni yan kasaya yönlendirdi, başka bir kasiyer hanım ödememi aldı ve eve gittim.

evde banka hesaplarımı kontrol etiğimde hem ilk karttan hem ikinci karttan ödeme alındığını gördüm ve mağazaya yeniden gidip durumu anlattım. bana ödemenin bankanın havuzuna düştüğünü (ne demekse) 2 gün içinde iade olacağını söyledi. iade falan olmadı tabi ki.

yine gittim, mağaza yetkilisi ile görüşmek istediğimi söyledim. mağaza yetkilisini telefonla aradılar, kartlarımın son hanelerini aldılar, “yanlışlık olmuş” dediler ve 1 hafta içinde iade yapılacağını söylediler. iade falan olmadı.

1 hafta sonra yine mağazaya gittim. durumu yine baştan anlattım, yine mağaza sorumlusu arandı. “bu mağaza sorumlusu arkadaş burada mı” diye sordum, “evet burada” yanıtını aldım. “ben direkt kendisi ile görüşmek istiyorum” dedim. çok yoğun olduğunu söylediler. mağdur müşteri ile görüşmeye tenezzül bile etmeyen mağaza sorumlusu t. bey, yine konuyu takip ettiklerini ve kısa sürede iade yapılacağını iletmiş telefonda. 1 hafta daha bekledim. iade yok.

migros’a mail attım, mail geri geldi. müşteri hizmetlerini aradım, açan yok. ınstagram hesabına mesaj yazdım. ertesi gün aradılar, kaydımı oluşturduklarını söylediler. 1 aydır arayan soran yok.

yani nereyse 2 aydır, migros’a kaptırdığım paramı geri alamıyorum.
bunun adı tam olarak nedir bilemedim. gasp mı, nitelikli dolandırıcık mı, hırsızlık mı?

mağaza yönetimin bunu bilinçli olarak yapmadığının bir garantisi var mı bilemiyorum.

konuyu avukatım ile görüşeceğim ve 292 tl de olsa o parayı onların yanına bırakmayacağım. ama siz de olup biteni bilin istedim. koca şirket sandığımız migros resmen parama çöktü ve geri ödemiyor. ayrıca sizinle görüşmeye tenezzül bile etmiyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir