‘Miami’de kalamam çok sıcak, New York çok tehlikeli’ diyen kız sosyal medyayı salladı!

Sosyal medyada yayınlanan bir videoya tepki yağıyor. Yaşı küçük olan bir 12. sınıf öğrencisi kız, yayınladığı videoda Amerika’nın hangi eyaletinde üniversite okuyacağına karar veremediğini anlatıyor. ‘’Miami’de kalamam çok sıcak, New York çok tehlikeli’’ diyen kıza binlerce yorum geldi.

featured

Söz konusu videoyu sosyal medyadan paylaşan bir kullanıcı, ‘’Peşin peşin söylüyorum ironi diyeni döverim.’’ sözleriyle yurtdışında ve Türkiye’de yaşanan gelir adaletsizliğinden dert yandı.

Eğitim hayatı konusunda yapacağı tercihle kararsız kalan 12. sınıf öğrencisi ABD’nin hangi şehrinde okumak istediğine dair tavsiye almak için bir video çekti.

Ancak çektiği video sosyal medyada birçok kullanıcıyı kıskandırdı.

İşte Miami‘de kalamam çok sıcak, New York çok tehlikeli’ diyen kız için yapılan yorumlardan bazıları;

peşin peşin söylüyorum ironi diyeni döverim. bu ergen kızın tek derdi amerika’nın hangi eyaletinde üniversite okumak olması. lan çocuk bu! diye böğüren birileri var. olm gelir düzeyi eşitsizliği diye bir şey duydun mu amk sığırı!!! bu minnak kız neler konuşuyorken sen neler yapıyorsun düşündün mü hiç?

çocuk zaten miami’de yaşıyor, liseyi orada okumuş ve muhtemelen – videoda türkçe konuştuğu için- takipleştiği insanlar da oralarda yaşayabilen insanlar. fikir almak istiyor. dolayısıyla endişe ettiği konu bana çok samimi geldi. kariyeri için planları var ama daha çok genç olduğu için eğlenmek de istiyor. çocuk bu şartlara doğdu ve emsallerine göre daha şanslı diye yargılamak anlamsız. hayalleri olan, tatlı bir aksana sahip kız çocuğunun tam da yaşına göre kaygısı.

videodaki kızcagıza sövmek yerine bütün cocukların eşit sartlarda egitim fırsatına erişemediği, cocukların bu ülkede avrupa amerika standartlarında eğitim alamadığı ortamı oluşturan baş mimarlara sövelim bence.

dön geri türkiye ye canım :dd

çok tatlı, aklı başında bir kız. kendini tanıdığı kadarıyla ne istediğini biliyor ve ona göre bir yol çizmeye çalışıyor. kızın ne suçu var? yaşadıkları adaletsiz ortam çocukların suçu mu?

herkesin derdi kendine. ben elestirilecek bir nokta goremiyorum. afrika’da da icecek su bulamayan insanlar varken sen burada kyk yurdunda cikan yemegi mi begenmiyorsun derler size de. kafaniz ayni kafa.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir