MHRS ve e-Nabız çöktü mü, neden açılmıyor? e-Nabız kilitlendi mi? MHRS’ye neden girilmiyor?

featured

Türkiye’de koronavirüs salgınından korunma kapsamında aşı uygulaması son hızıyla devam ediyor. 40 yaş üstü ve belirtilen meslek gruplarının aşılama sürecinin başlamasından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni bir açıklama yaptı.

Koca paylaşımında, “İŞÇİ VE MEMURLARIN TAMAMI için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… YARIN İLK İŞİMİZ aşı randevusu almak olsun!” ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrasında aşı randevusu almada erişim sıkıntısı yaşandı.

e-Nabız düzeldi mi?

e-Nabız ve MHRS çöktü mü soruları aşı randevularında yaşanan yoğunluğun ardından vatandaşların yanıt aradığı konulardan oldu. Aşı randevusu almak isteyenler SGK çalışanları Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitelerinden e Nabız ve MHRS uygulamalarına girdiğinde hata ile karşılaştı. MHRS randevu sisteminde T.C kimlik numarası ve şifresi girildikten sonra ‘Eror’ verdiği görüldü. 15 Haziran 2021 tarihinde e Nabız ve MHRS sisteminde yaşanan erişim problemini kullanıcılar Twitter’da da gündeme getirdi.

MHRS erişim sorunu devam ediyor mu?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e Nabız uygulamalarında akşam saatlerinde yoğun talep nedeniyle erişim sorunu yaşandı ve işlem yapılamadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın işçilere ve memurlara da aşı hakkı tanındığını açıklamasının ardından MHRS ve e Nabız uygulamalarında yoğunluktan kaynaklandığı düşünülen sistem hatası ortaya çıktı. Konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Şuan itibariyle sisteme giriş yapılıyor ancak işlemler yavaş yapılabiliyor.

Aşı randevusu nasıl alınır?

Vatandaşlar ALO 182 çağrı merkezini arayarak, https://www.hastanerandevu.gov.tr veya https://www.mhrs.gov.tr web sitesine girerek, MHRS mobil uygulamasını telefonunuza indirerek randevu talebinde bulunabilirler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir