MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Pençe Kilit Harekâtı mesajı: ‘Hainlerin kafaları kopartılacaktır’

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pençe Kilit Harekatı ile terörün kökünün kazınacağını, Türkiye'nin 2023 yılında bu melanetten kurtulacağını vurguladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Millet İttifakı'nın ittifak içinde ittifak çalışmasını, 'Birbirlerine güvenleri de samimiyetleri de yok' sözleri ile yorumladı, meydan okudu.

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, küresel sığınmacı krizine dikkat çekti, Türkiye’nin asırlar sonrasının demografik yapısını koruyacak şekilde önlemlerini alması gerektiğini ifade etti.

Bahçeli, Suriyeli sığınmacıların şartların oluşması sonrası ülkelerine gönderilmesi gerektiğini bildirdi, Ramazan Bayramı’nda ülkelerini ziyarete giden Suriyelilerin de geri dönmemesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, huzur bozan sığınmacıların da sınır dışı edilmesini istedi.

MHP lideri Pençe Kilit Harekatı için ise, “Terörün kökü kazınacaktır.” ifadelerini kullandı.

“KÜRESEL ENFLASYONUN TIRMANIŞI HER ÜLKENİN ORTAK SANCISIDIR”

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Salgın dönemi ve Ukrayna krizi ile bu sarsıcı verilerin daha da derinleştiği üzücü bir gerçek olarak karşımızdadır. Su bulamayan, ekmek alamayan, demokrasiden mahrum insanların yürek burkan durumları skandalın işaretidir. İnsan olmanın feraseti, gariplere, muhtaçlara, çaresiz ve ümitsizlik içinde çırpınanlara uzatılan ellerde gizlidir. Bizim vicdan medeniyetimiz, gönül memleketimiz hiç kimsenin deri rengine, dilinin kaynağına, milletine bakmamış böylesi bir ayrımı da mesele yapmamıştır.

Küresel enflasyonun tırmanışı her ülkenin ortak sancısıdır. Bu sorunun hangi damardan çıktığı belirsizdir. İnancımızın gücüyle, dayanışma ve yardımlaşmanın bereketiyle içine girilen dar geçitlerden çıkılacak, ferah günlere ulaşılacaktır. İyimserliğimizi muhafaza ederek, ülkemize güvenerek enflasyon canavarının başının ezileceği günler yakındır.

Bu canavarın arkasına gizlenenler karanlık muhalefet anlayışının kaybetmesi mukadderdir. Her şeyin bir vakti vardır. İman ışığı olmadan gözün görmeyeceğinin, gönlün hissetmeyeceğinin farkındayız.

“İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR”

İsrail güvenlik güçlerinin her Ramazan’da olduğu gibi Filistinli kardeşlerimize orantısız güç kullanmasını, Mescid-i Aksa’ya saldırmasını kınıyorum. Mescid-i Aksa’nın statüsüne saldırmak ateşle oynamaktır. Sadece bölgesel değil küresel bir felakete çağrıdır. Hayatını kaybeden Filistinli masumlara Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum.

GÖÇMEN SORUNU

Mültecilerin, göçmenlerin ve sığınmacıların trajedileri de bir diğer konu başlığı olarak herkesin ortak meselesidir. Ülkelerindeki savaş, açlık, hastalık ve istikrarsızlıktan dolayı Akdeniz ülkelerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan binlerce göçmen balıklara yem olmaktadır. Sahillere vuran cansız bedenler, kaba güç gösterisine maruz kalan biçare insanlar hepimizin yürek sızısıdır.

Göçmen sayısı 300 milyona yaklaşmıştır. Beşeriyet ciddi bir sorunla yüz yüze kalmıştır. Milli bekamızın tarihsel sürekliliğini canlı tutmak, kültürel zenginliği korumak başlıca görevimizdir. Bize göre Türkiye’nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerin akıbetiyle yakından ve ters orantılıdır. Bu sorununu elbirliğiyle istismarına çanak tutmadan, ihtirastan uzak bir yaklaşımla, akılcı, adil, insani ve vicdani stratejilerle köklü şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir.

Sığınmacıların geçici koruma ile buyur edilmesi gayet doğal ve insani muameledir. Türk milleti mazlumların yanındadır. Türk olmak diğer bütün hasletlerin ve diğer değerlerin yanında düşene vurmak için bekleyen odakların karşısında dik duruş demektir.

“DEMOGRAFİK İSTİKBALİMİZİ DÜŞÜNMELİYİZ”

Düzensiz göç ve sığınmacı sorununu soğukkanlı şekilde kavramanın ötesinde, stratejik akılla analiz etmek, tedbir geliştirmek mecburiyetiyiz. Demografimizi, istiklalimizi düşünmek zorundayız. Anadolu coğrafyasının en az 100 yıl, 500 yıl sonraki nüfus yapısının nasıl olacağını, muhtemel risklerin nesnel boyutunun muhasebesini yapmak zorundayız. Gecikemeyiz, geride kalamayız, atalete düşemeyiz, ağırdan alamayız.

“BAYRAM İÇİN ÜLKESİNE GİDEN SURİYELİLERİN GERİ GELMESİNE GEREK YOKTUR”

Suriyeli sığınmacıları bahane eden görevli provokatörler devrededir. Oyun sinsidir, oyun tehlikelidir.

İstanbul Bağcılar’da bir serserinin, bir densizin sokak ortasına sandalye atarak oturması köz halinde duran ateşi alevlendirmiştir. Asayişi kim ya da kimler bozuyorsa gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmelidir. Hakim irade Türk Milletidir. Eşkıyalığa kimse heves etmemelidir. Bugüne kadar hükümet bu konuda tavizsiz bir duruş sergilemiştir. Altını çizerek söylemek isterim ki, MHP sınır aşan göçler konusunda en hazırlıklı partidir.

Düzensiz göç adı konmamış bir istiladır. Yakalananlar derhal ülkelerine gönderilmelidir.

Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden kopuşlarını sağlayan ağır şartlar ortadan kalkar kalkmaz ülkelerine gönderilmeleri şaşmaz talebimizdir. Misafirliği süresi sınırlıdır. Her insanın kendi yurdunda emniyetli ve esenlikli yaşama hakkı vardır. Ülkelerine bayram için giden sığınmacıların geri gelmelerine gerek yoktur.

“DÖKÜLEN KANDA PAYLARI VARDIR”

Rusya ile Ukranya arasında mutabakata varılamaması krizi derinleştirmektedir. Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırıları, diplomasi ataklarını baltalamaktadır. Türkiye’nin tesiri olmadan iki ülke arasında ateşkesin temini çok zordur. Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı çekişmenin sona ermesine hizmet edemeyen, insanlık değerlerine tercüman olamayan savaşın kızışmasına destek veren her ülke dökülen kanlarda, alınan canlarda pay sahibidir.

ABD’NİN SKANDAL İNSAN HAKLARI RAPORU

Bizim için yok hükmündedir. Raporu kınıyorum. Yırtılıp atılmalıdır.

PENÇE KİLİT HAREKATI

Pençe-Kilit Harekatı milletimizi heyecanlandırmıştır. Bu harekatı destekliyoruz. Terörist hedefler havadan ateş altına alınmıştır. Türk milletinin kuvvetli pençesi hainlerin kafasını koparacaktır. Bordo bereliler, komandolar teröristlerin inlerine girmiştir. Operasyon bölgesinde şehit düşen Üstteğmen Ömer Delibaş’a Allah’tan rahmet diliyorum.

PKK/KCK terör örgütü adına ekonomik yapılanma içinde bulunan, para aktaran terörist yakınlarının sözde maaşa bağlanması hakkında 91 kişi hakkındaki hukuki süreç ve adli tasarruf çok yerinde bir gelişmedir. Terör ile güvenlik arasında üçüncü bir seçenek yoktur. Terörün kökü kazanacaktır.

“İSTER TERÖRİST DEMİRTAŞ İSTER OSMAN KAVALA’YI ADAY GÖSTERİN”

Teröre vurulan her darbe zilletin yüzünü düşürmektedir. Çürük çarık partilerin yeni seçim yasayla kimyaları bozulmuştur. İttifak içinde yeni ittifak kurulması polemiği tırmanmıştır. Bunların birbirlerine güvenleri yoktur. Bunların samimiyetleri de yoktur. Bildikleri bir şey yoktur. Daha düne kadar bir ittifak altında seçilmeyi garantileyen kusurat partileri ne yapacaklarını şaşırmış vaziyettedir.

PKK zillet ittifakının demiri, FETÖ çimentosudur. 6+1 formatında kurulan 24 Nisan’da yeni toplantı yapacak şaibeli masa çatlamıştır. Koltuk ve liste savaşları zillet partilerini esir almıştır.

Kılıçdaroğlu da 8 seçenekli çalışma yaptığını açıklamış. Çuvallamaları, duvara toslamaları kaçınılmazıdır. Zillet partilerini menfaate dayalı çarpık beklentiler buluşturur. Her biri kendi derdine düştü.

Biz de yalan yoktur, yanlış yoktur, pusu yoktur, kuyu kazma, tuzak, dümencilik yoktur. Biz Milletimiz ne diyor ise ona kulak veririz. Hedeflerimiz belli, ulaşacağımız ufuk bellidir. Mayamız belli, sütümüz lekesiz, hamurumuz katıksızdır. Zillet İttifakı henüz adayını bile bulamamıştır. Bitmiş ve unutulmuş bir savaşın kayıp askerleri gibi ne yapacakları belirsizdir.

Zillet İttifakı’na sesleniyorum, kimi çıkarırsanız çıkarın. İster terörist Demirtaş’ı ister Osman Kavala’yı gösterin. Makus sonunuz değişmeyecek. Damat Ferit havarileri, müstevli hayranları, manda ve himaye heveslileri, Allah’ın inayeti ile kesik bir yenilgi ile karşılaşacaklar. Siyasi tarihin bodrum katına atılacaklardır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir