Mezhepçi ucube Enver Aysever’den Kılıçdaroğlu’na skandal çağrı: “Diyanet’in kapısına kilit vuracaksın”

Gazeteci Enver Aysever, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na skandal bir çağrıda bulundu. Dini kitapların sınırlı sayıda basılması gerektiğini söyleyen Aysever, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef alarak "Kapısına kilit vuracaksın" dedi.

featured

Seçimlere çok az bir sürenin kaldığı bu günlerde Türkiye’de hareketli günler yaşanıyor. Birbirinden farklı isimlerin yaptığı açıklamalar ve çağrılar gündeme bomba gibi düşüyor. Onlardan biri de CHP’li gazeteci Enver Aysever’in Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘na yaptığı skandal çağrı.

Video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef alan Aysever, Kılıçdaroğlu’na “Kapısına kilit vurulsun’ diyerek çağrıda bulundu. Aysever, “Diyanet’in kapısına kilit vuracaksın. Bir müdürlüğe indirgeyeceksin. Dini kitapları sınırlı sayıda basıp dağıtacaksın” dedi.

‘DİYANET’İN KAPISINA KİLİT VURACAKSIN’

“Ben Kılıçdaroğlu’ndan şunu bekliyorum; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapısına kilit vuracaksın. Araştırma yapacaksın, Sayıştay’ı göndereceksin. Bu adamların altındaki araba nereden geliyor, bu ihaleleri kim alıyor? Bir kere bunları yapacaksın. Arkasından bir müdürlüğe indirgeyeceksin bunu ve bu tür kitap gibi ilmi çalışmaları da üniversitelere devredip, ilahiyatçıların elinden yapılıp Kültür Bakanlığı tarafından basılıp dağıtılmasını sağlayacaksın.

DİNİ KİTAPLARI SINIRLI SAYIDA BASACAKSIN

Altını çiziyorum dini kitap dahi olsa mutlaka Kültür Bakanlığı’nın kültür hizmetleri tarafından sınırlı sayıda ve ilahiyat fakültelerinden geçerek yani bir dinin propogandası, bir mezhebin propagandası adına değil bilimsel bir veri varsa eğer üniversite yayınında çıkması gerekir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir