Metro İstanbul’a 88 kadın makinist

featured

Metro İstanbul A.Ş.’de 88 kadın makinist eğitimlerini tamamlayarak brövelerini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı bir tören düzenlendi. İmamoğlu, bugün eğitimlerini tamamlayan 88 sürücü ile kadın sürücü sayısının 99’a, toplam tren sürücüsü sayısının 772’ye yükseldiğini söyledi.

İmamoğlu, 29 Ekim’de Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunu açacaklarını belirterek, “Günde 400 bine yakın yolcuya hizmet edecek olan bu hattı çok önemsiyoruz. İstanbul trafiğine ciddi bir katkı sunacağını da düşünüyorum. Zira bu yılın sonuna Eminönü-Alibeyköy’ü yetiştirmek ve yine 2021’de de hizmete açacağımız yeni metro hatlarıyla beraber bir an önce İstanbul’u şu an inşası devam eden hatlarla buluşturmak konusunda hem imalat kalitesi hem süreç planlaması hem de finansmanı oluşturma konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bunu da İstanbul halkına duyurmak istiyorum. Yeni kadın veya erkek sürücülere ihtiyacımız var” dedi.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında toplu ulaşım araçlarında belirlenen yolcu alım sayılarına da değinen İmamoğlu, bugün İstanbul Valiliği’nde yapılacak toplantıda İstanbul’a has daha özel tedbirleri almayı umut ettiğini dile getirdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir