Meteoroloji’den kritik uyarı: Fırtınanın ardından sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor! İstanbul’da kar yağışı ne zaman başlıyor?

featured

Meteoroloji’nin ardından İstanbul Valiliği de bir uyarı yayınladı. Valilik, “Son tahminlere göre İstanbul’da hafta sonu kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Sıcaklık 4 derecenin altına inecek” bilgisi paylaşıldı.

Bir başka uyarı ise AKOM’dan yapıldı.

AKOM verilerinde cumartesiyi pazara bağlayan gece beklenen kar yağışının yaşanacağı bilgisine yer verilen açıklamaya göre, soğuk hava gelecek hafta boyunca etkisini sürdürecek.

Yağışlar İstanbul dışında Sakarya, Kocaeli ve Yalova’da da etkili olması bekleniyor. Yağışlar pazartesi, salı ve çarşamba günleri de aralıklarla devam edecek. Bu akşam için  ise fırtına uyarısı yapıldı.

 Meteoroloji, İstanbul hava durumu için son dakika uyarı yaptı

Türkiye genelinde soğuk hava dalgası etkili olmaya başlayacak. Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığı sıfırın altına düşecek. Anadolu’da kar yağışı etkili olacak.

Yarın Marmara’dan başlayarak ülke genelinde sıcaklıklar 10-15 derece birden düşecek. Sert esen lodosla ülkede ılık hava ve yağmur geçişleri etkili olacak.

 

Beklenen soğuk hava dalgası yarından itibaren yaklaşık 10-12 gün boyunca yurt genelinde etkisini sürdürecek.

Soğuk hava, önümüzdeki hafta salı ve çarşamba günü şiddetli daha da artıracak. Beklenen şiddetli soğukların etkisiyle; Antalya ve KKTC’ye bile kar yağabileceği tahmin ediliyor.

 

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Ani sıcaklık düşüşüyle birlikte cuma günü sabah saatlerinde İstanbul’da kar bekleniyor. Cumartesi günü  kar yağışı yok. Pazar günü yoğun kar bekleniyor.

Pazar günü başlayan kar yağışının pazartesi, salı, çarşamba günlerinde de ilçe ilçe devam edeceği tahmin ediliyor.

 İstanbul Valiliği de beklenen fırtına ve soğuk havaya karşı bir uyarı paylaştı.

 

Sıcaklıkların 0 derecenin altına gerilemesi beklenen günlerde şiddetli kar geçişlerinin de yaşanması bekleniyor.

 

7 BİN PERSONEL GÖREVE HAZIR

İBB, kent hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm tedbirleri aldı. Kentin komuta merkezi AKOM’da tüm İBB birimleri, alarm durumuna geçti.

İBB, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında bu yıl bin 351 araç- iş makinesi ve 7 bin 031 personeli ile görev yapacak. Kar küreme ve tuzlama ekipleri, İstanbul’da 4 bin 23 km’lik sorumlu yol ağında, 434 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı hazır bekletilecek ve müdahale çalışmalarını yürütecek.

İstanbul genelinde 60 noktada kurulan BEUS’tan (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) gelen mesajlar doğrultusunda ekipler çalışmalarını yürütecek, ekiplerin takibi ve yönlendirilmesi araç takip sistemi üzerinden sağlanacak. Kritik noktalara kutu tuzlar bırakıldı. Üstgeçitler, otobüs durakları, meydanlar, gibi kritik noktalarda kar birikintilerine ve buzlanmalara ekipler tarafından müdahale edilecek.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 11-17 Şubat haftalık hava durumu tahmini ise şu şekilde:

 

BÖLGELERDEKİ SON DURUM

Marmara bulutlu; Çanakkale, Edirne tarafında hızı saatte 100 km’yi bulan lodosla sağanaklar görülecek.

Bahar değerlerindeki sıcaklıklar cuma hızla 6-7 dereceler seviyesine inecek ve yükseklerde hafif kar başlayacak.

İç Anadolu yer yer sisli, güneş de görülüyor. Sıcaklık nisan değerlerinde, Eskişehir18, Kayseri 15 derece. Cuma akşamı bölgede hızlı soğumayla kar başlayacak.

Ege kıyılarında lodos yine şiddetleniyor ve sağanaklar başlıyor. Bodrum 19, Kütahya bulutlu, 16 derece. Cuma Kuzey Ege’den başlayarak bu bölge de soğukların etkisine giriyor.

Akdeniz ve Güneydoğu’da yağmur ara veriyor. Hava az bulutlu, Adana 21, Gaziantep bulutlu, 17 derece.

Karadeniz güneşli ve ılık; Zonguldak 22, Samsun 21, Trabzon 18 dereceyi buluyor.

Yarın akşam Düzce, Bolu, Kastamonu boyunca kar başlayacak. Doğu Anadolu az bulutlu, Erzurum 6, Malatya 12 derece.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir