Meteorolojiden kar uyarısı! 8 ilde okullar tatil edildi

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre; Bazı illerde yoğun kar görülecek. 37 il için vurgu yapılan uyarılarda kar yağışına karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün yayınladığı hava durumu raporuna göre, İç Anadolu ve Doğu Anadolu`da kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Bazı illerde yoğun kar görülecek. 37 il için vurgu yapılan uyarılarda kar yağışına karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

YURT GENELİ YAĞIŞLI GEÇECEK

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Isparta, Konya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

OLASI TEHLİKELERE KARŞI UYARI GELDİ

Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

8 İLDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Denizli, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar ile Muğla’nın 3 ve Konya’nın 10 ilçesinde, Kastamonu merkezde ve Sinop’ta da tüm ilçelerde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

 

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir