Meteoroloji’den İstanbul’a sel, yıldırım ve dolu uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul genelinde yarın sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ankara Valiliği de başkent için kritik bir uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, "Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

featured

İstanbul ve başkent Ankara için Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri çok önemli uyarılarda bulundu. İstanbul’da kuvvetli yağış ve rüzgar beklenirken Ankara Valiliği de Başkent’te yaşayan vatandaşlara dolu, sel ve su baskını için dikkatli olunmasını içeren bir duyuruda bulundu.

YARIN SABAH SAATLERİNDEN BAŞLIYOR

Marmara, Batı Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerinde, yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın günün ilk saatlerinden itibaren Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale’nin doğusu)

Batı Karadeniz (Bolu Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın’ın iç kesimleri), İç Anadolu‘nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum’un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

SEL, SU BASKINI, YILDIRIM, DOLU, KUVVETLİ RÜZGAR

Yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksama, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir