Meteoroloji’den İstanbul dahil 9 kent için uyarı! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için İstanbul dahil 9 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre kuvvetli sağanak yağış yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacak. AFAD'dan yapılan açıklamada ise, "Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

featured

Meteoroloji‘nin yeni Hava Durumu raporuna göre İstanbul’da yarın kuvvetli Sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji’den yapılan açıklamada “Yarın Marmara Bölgesi’nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne’nin güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor” denildi.

SU BASKINI, YILDIRIM VE YEREL DOLU UYARISI

Açıklamada “Kuvvetli yağışların etkisini bölgenin batısında akşam saatlerinde, kuzey ve doğu kesimlerinde gece saatlerinde kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji yarın beklenen yağışlar nedeniyle 9 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Yağışlar yarın günü yurdun batı kesiminin geneline yayılacak. Perşembe günü ise Marmara ve Batı Karadeniz’in bir bölümünde yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü Marmara ve Karadeniz’in bazı bölümlerinde sağanak bekleniyor.

AKOM’DAN AÇIKLAMA

AKOM’dan yapılan açıklamada da, “İstanbul genelinde Çarşamba (yarın) sabah saatlerinden başlayarak Cumartesi öğle saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı beklenmektedir. Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişime geçiniz” denildi.

AFAD UYARDI: “MARMARA KUVVETLİ YAĞIŞLARA KARŞI TEDBİRLİ OLMALI”

AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM), hava tahminleri doğrultusunda İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Edirne valiliklerine Uyarı mesajı gönderdi. AFAD, vatandaşları da muhtemel su baskını ihtimaline karşı ev ve işyerleri için önlem almaya, araçlarını dolu yağışı ihtimaline karşı koruyacak tedbirler almaya çağırıyor. Dışarıda olmaları durumunda, uçabilecek çatı, devrilebilecek ağaç ve direklerin yanı sıra ulaşım zorlukları ile karşılaşabileceklerini hatırlatıyor. Ayrıca ayak bileğine gelen sel sularının bir insani sürükleyebileceğini anımsatarak sel sularına girilmemesi konusunda uyarıyor.

AFAD, valiliklere, ani sel, su baskını, dolu, kısa sureli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara hazırlıklı olmaları için uyarı mesajı gönderdi. Dikkatli ve tedbirli olma çağrısı yaptı. Mesajda, ilgili birimlerin uyarılması, iletişim kanallarının açık tutulması, ihtiyaç duyulabilecek araç, iş makinesi ve personel planlamasının hazır bulundurulması istendi. Teyakkuza geçilerek gerekli tedbirlerin alınması, müdahale planlamasının yapılması, müdahale birimlerinin hazır halde bekletilmesi hatırlatıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir