Türkiye’nin batısına şiddetli fırtına uyarısı! İzmir’de motosikletlerin sokağa çıkması yasaklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu için, Marmara, Batı Karadeniz ve Ege bölgelerine kritik uyarılarda bulundu. Bugünden itibaren başlayacak fırtına dikkat çeken uyarılarda, fırtına hızının saatte 90 kilometreyi bulabileceği belirtildi. İzmir'de pazar gününe kadar motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklandı.

featured

Türkiye’nin batı bölgeleri hafta sonuna fırtına riskiyle giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre 2 Nisan 2022 Cumartesi günü bölgemiz genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa), 3 Nisan 2022 Pazar günü batı ve güneybatı yönlerden, kuvvetli yer yer Fırtına(60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgarla sebebiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

İZMİR’DE MOTOSİKLET VE KURYELERE TRAFİĞE ÇIKMA YASAĞI

İzmir Valiliği, kuvvetli fırtına nedeniyle motosiklet, motorlu Kurye ve elektrikli scooterların trafiğe çıkışının yasakladığını duyurdu. Dün saat 17.30’da başlayan Yasak, 3 Nisan Pazar günü saat 22.00’de sona erecek.

Meteoroloji tarafından İzmir için fırtına uyarısının gelmesinin ardından dün kent genelinde fırtına etkisini göstermeye başladı. Ağaçların devrildiği, çatı uçmalarının yaşandığı kentte vapur seferleri de iptal edilmişti. Bir Yasak da İzmir Valiliğinden geldi. Valilik, şiddetli fırtınada trafiğin seyri ve can güvenliği açısından motosiklet, motorlu kurye ve elektrikli scooterların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı. 1 Nisan saat 17.30’da başlayan yasak, 3 Nisan Pazar günü saat 22.00’de sona erecek.

BURSA’DA HAFTA SONU KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteorolojiden yapılan yazılı açıklamada Bursa’da ve çevre şehirlerde hafta sonu kuvvetli rüzgar, yer yer fırtına bekleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir’den yapılan yazılı açıklamada, “Rüzgarın cumartesi günü Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya genelinde güney yönden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman fırtına eseceği tahmin ediliyor. Pazar günü de batıdan (Günbatısı) ve güneybatı (lodos) yönlerinden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor” denildi.

Ayrıca ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir