Meral Akşener’e büyük şok! 7 milletvekili Tansu Çiller’in partisine geçiyor

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in siyasete geri dönme kararı İYİ Parti'de depreme yol açtı. DYP kökenli 7 milletvekilinin Tansu Çiller partiyi kurduğunda İYİ Parti'den ayrılarak Çiller'in yanına geçmesi bekleniyor. CHP içinden de merkez sağ kökenli 3 milletvekilinin Çiller'in partisine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

featured

Eski başbakanlardan Tansu Çiller‘in siyasete geri dönme ihtimali İYİ Parti lideri Meral Akşener’in uykularını kaçırmaya devam ediyor.  Akşener’in yakın çalışma arkadaşlarına “Tansu Hanım siyasete dönerse bizim esamemiz okunmaz, İYİ Parti tabanı oraya gider; barajı bile geçemeyiz. Ne yapın edin bunu engelleyin” talimatı verdiği ortaya çıkmıştı.

TROL ÇETESİ HAREKETE GEÇTİ

Akşener’in talimatı üzerine CHP belediyelerinden faturaları ödenen İYİ Parti trol çetesi, Tansu Çiller için karalama kampanyasına başladı. 90’lı yılların efsane başbakanı Çiller’i küçük düşürmeye çalışan trol çetesi, talimat aldıkları Meral Akşener‘in de ‘kadın’ olduğunu unutarak cinsiyetçi ve ahlaksız ifadelerle Çiller’e saldırdılar.

İYİ PARTİ’DEN 7 MİLLETVEKİLİNİN ÇİLLER TARAFINA GEÇMESİ KESİN

Tansu Çiller’in siyasete geri dönme kararı 90’lı yıllarda merkez sağda siyaset yapan milletvekillerinde heyecana yol açtı. Çiller döneminde milletvekilliği yapan ancak şimdi İYİ Parti başta olmak üzere çeşitli partilerde görev yapan pek çok ismin Çiller’in partisi kurulur kurulmaz partilerinden istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Özellikle son dönemde İYİ Parti lideri Akşener’in PKK terör örgütünün uzantısı HDP ile çok samimi olan CHP’ye sessiz kalmasını sindiremeyen İYİ Partili 2’si genel başkan yardımcısı olmak üzere 7 milletvekilinin Çiller tarafına geçmesi an meselesi.

7 milletvekilinin yanı sıra geçmişte Tansu Çiller ile çalışmış 10 il başkanı ve 200’den fazla ilçe başkanının da İYİ Parti’den istifa etmesi bekleniyor.

Meral Akşener’de ‘Tansu Çiller’ korkusu: “Parti kurarsa, esamemiz okunmaz”

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir