Millet İttifakı’nda adaylık krizi büyüyor! Meral Akşener’den Mansur Yavaş’a teklif

Millet İttifakı'nda adaylık krizi her geçen gün büyüyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylık isteğinin ardından Meral Akşener'den altılı masayı yerinden oynatacak bir teklif geldi. Eski CHP'li isim Barış Yarkadaş kulislerdeki son bilgiyi duyurdu. Akşener'in Mansur Yavaş'a ‘Adaylık düşünüyorsanız çıkın biz de sizi destekleyelim’ dediğini ifade etti.

featured

Millet İttifakı‘nda yaşanan adaylık krizi her geçen gün biraz daha derinleşirken, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında kimin aday olacağına yönelik yeni bir yarış başladı.

KILIÇDAROĞLU İSTİYOR AMA…

Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun üstünü çizse de adaylığını kısmen açıklamasına rağmen Millet İttifakı tarafından net olarak kabul görmüş görünmüyor.

AKŞENER MASAYI YIKACAK

Bu süreç tüm hızıyla sürerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den 6’lı masayı ortadan yıkacak bir çıkış geldi.

YARKADAŞ DUYURDU: AKŞENER MANSUR YAVAŞ’A “SENİ DESTEKLERİZ” DEDİ

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına başından beri sıcak bakmayan Meral Akşener ‘kazanacak bir isim’ söylemleriyle de bu düşüncesini destekledi. Eski CHP’li isim Barış Yarkadaş da siyaset kulislerini hareketlendirecek bir bilgi paylaştı.

Yarkadaş, “İYİ Partililerden edindiğim bilgiye göre Meral Hanım ve Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde dar bir grupla oturup konuştular ve iddiaya göre Meral Hanım, Mansur Bey’e ‘Adaylık düşünüyorsanız çıkın biz de sizi destekleyelim’ diyor” ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu dışında aday arayışı içerisine giren Akşener geçtiğimiz ay da Gümüşhane gezisine İmamoğlu ile birlikte giderek otelde basına kapalı bir görüşme gerçekleştirmişti.

İMAMOĞLU’NUN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

Adaylık konusunda ilk gözdelerinden olan İmamoğlu’nun otokratik eğiliminden Akşener’in endişe duyduğunu dile getiren Barış Yarkadaş,“İmamoğlu’nun, eleştirdi diye bir gazete sahibinin annesinin evine zabıta göndermesi hiçbir şekilde kabul edilemez. İmamoğlu’nun elindeki kamu gücünü bu şekilde kullanması korkutucu.” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir