Meral Akşener’den Erdoğan’a: “Ben bu tehditlerin hiçbirine pabuç bırakacak bir insan değilim”

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Fox TV ekranlarında İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Rize ziyaretinde karşılaştığı provokasyona değinerek, “Gelin hanım beni (Akşener) Netanyahu’nun yanına koyuyor onun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler…” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de gerçekleştirdiği grup toplantısında kendisine yönelik, sözlerine tepki göstererek “Ben bu tehditlerin hiçbirine pabuç bırakacak bir insan değilim” dedi.

İşte Meral Akşener’in açıklamalarından satırbaşları:

“Devletin bu hale gelmesi çok çirkin”

Bir müdahalenin sert bir müdahalenin konuşulduğu konuşuldu. Bu konunun üzerine, İkizdere’ye gideceğimi ilan ettim. Kapanma gelince bayram sonrası gittik. Rize’ye benim gidişim bayramdan önce TV kanalında ilan edildi. İlginç bir biçimde, Erdoğan’a siyaset etme biçimi açısında dünya sultancıl yönetim diye bir kavram var. Diktatör dememeye gayret ederim. Bir siyasetçiye yakıştırmıyorum.

Netanyahu ile siyaset yapma anlayışlarını benzettim. Bu derece çarptırılacağı hiç aklıma gelmemişti. Bizzat Erdoğan tarafından çok ağır çarptırıldı. Çünkü o sırada Sedat Peker videolar yayınlamaya başladı ve çok ağır iddilar bulunduğu videolar. Başlangıçta bu videolarla ilgili nasıl bir tutum alacağımızı bilemedik. Çünkü bir aile meselesi var. Bildiğiniz evin içinde çoluk çocuk kavgası gibi. Bir eski İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Devletin bu hale gelmesi çok çirkin.

“Sayın Erdoğan’ın bu işin içinde olduğunu düşünmedim”

(Netanyahu) Adam katil, yani Filistinliler üzerinden kutuplaştıran iğrenç bir adam. O başka bir şey. Ya kızabilir, kızmasına hiç itirazım yok. Bunun yolu nedir, mahkemeye verir nitekim verdi. Siyasi olarak birçok şey söyleyebilirsin, nitekim söylendi ama bunun yolu kalkıp da bir şehirde saldırı haline dönüştürülmesini kabul etmem mümkün değil.

Rize’ye gittik, çarptırma işlemine de samimiyetle inandığımı söyleyeyim. Bu çarpıtmanın da tamamen, o Sedat Peker’in videoları üzerinden cevap verilemediği için, eylem yapılamadığı için, savcılar harekete geçirilemediği için, İçişleri Bakanı ile ilgili bir tavır konulamadığı için, vatandaş sormaya başladığı için, onu örtmek için bir manivela olarak kullandılar. Çarpıttılar. Ben de bunu anlayışla karşıladım. Ben de gittim Rize’ye, aklıma bile gelmedi.

Gene ben Sayın Erdoğan’ın bu işin içinde olduğunu düşünmedim. Çünkü ne İkizdere’de ne Çayeli’nde herhangi bir olaya rastlamadım ben. Rize’nin Topyekün bir şeyin yanındaymış gibi gösterilmesine şiddetle karşı çıkıyorum.

Erdoğan’a yanıt

Sayın Erdoğan, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı, bir konuşma yaptı yani ben böyle bir şeyi anlayabilmem, adlandırabilmem mümkün değil.

Çarpıttılar, tweet attılar… Çok ayıp, ancak söyleyebileceğim şey bu.

Bunun Cumhurbaşkanı tarafından bizzatihi, tehdit edilmiş olmak feci bir şey. Türkiye’nin yurt dışındaki itibarı, imajı… Anlayabilmek mümkün değil.

Ben Sayın Erdoğan’ın, kendisi olmasa bile en azından çevresinde kalmışsa aklı başında arkadaşları tarafından sağduyulu bir Cumhurbaşkanı olmaya davet edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu tehditlerin hiçbirine pabuç bırakacak bir insan değilim. Sayın Erdoğan, genellikle şehirler üzerinden tanzim etmeye çalıştı. Böyle bir şey olamaz. Bir Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı olarak konuştu, AK Parti Genel Başkanı olarak konuşması bile son derece çirkin.

Buna pabuç bırakılır mı? Ben bırakmam. Bu hafta yine gezeceğim, ben görevimi yerine getireceğim. Çünkü, burada bu tehdit, yani benim üzerimden yapılan tehdit şu, oturun yerinize. Çünkü bu beyler gezmiyor.

“Gelin Hanım” açıklaması

Rahatsız olmuyorum. Benim de o zaman kendisine muhterem kayınbirader demem lazım, orada bir sorun yok. Ben Rizeli bir ailenin gelini olmaktan gurur duyuyorum. Fakat onun içinde bir küçümseme var, ona ada vatandaşın gözüne bırakıyorum. Bu bir zihniyet meselesi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir