Meral Akşener: “Tarım Bakanı’nın da TikTok’ta istifa etmesini bekliyoruz”

featured

Meral Akşener bir gün gecikmeyle gerçekleştirilen grup toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasını Instagram’dan duyurmasını tiye alan Akşener, “Damat bakanın istifa sürecinde Erdoğan’ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrar ettiğini anladık” ifadelerini kullandı.

Akşener son dönemin tartışılan bir diğer ismi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli için ise “Tarım Bakanı’nın da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz” dedi.

Meral Akşener’in açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

“Bizim için önemli olan ABD’nin Türkiye ile ilişkileri, Amerika elbette dünya üzerindeki hakim güçlerden biri ancak bizim için önemli olan Amerikan başkanının Türk siyasetine nasıl baktığı değil Türkiye’nin milli çıkarlarının nasıl korunup kollanacağıdır. Bu açıdan bakınca Trump dönemi hiç de iyi değildi. Biden farklı mı olacak, onu zaman gösterecek. Trump döneminde ahbap-çavuş boyutuna indirgenen ilişkilerin yeniden milletlerarası bir kimlik kazanmasını umuyoruz. Diplomasi kişisel ahbaplıklar üzerinden değil liyakatli kadrolar üzerinden yürütülmelidir.

Vatandaşa akıl değil destek ver. Devlet üzerine biraz daha koyup yenisini yapsaydı demez, gelin birlikte yapalım der. Devlet kendi işini zor durumdaki vatandaşına yıkmaz, vatandaşının sırtındaki yükü alır, zor günler iççin topladığı deprem vergileri saçmaz. O beş müteahhidinizin yapı stoğunu eritmek için kamu bankalarından sudan ucuz krediler verdiniz. Gelin vatandaşımıza da aynı imkanı tanıyın.

BERAT ALBAYRAK AÇIKLAMASI

Biliyorsunuz damat bakan gitti kendisine acil şifalar diliyoruz. Kendisinin gelişi de gidişi de bu ciddiyetsiz yönetim anlayışının devletimizin düşürüldüğü durumun ibretlik bir vesikasıdır. Eski damat bakanın istifa sürecinde sayın Erdoğan’ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrara ettiğini daha iyi anladım. Damadı Instagram üzerinden istifa etti. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde artık her bakan kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor.

Önümüzdeki süreçte kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin yani Tarım Bakanı’nın da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz. Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi! 18 yılda hiç mi devlet adabı öğrenmediniz!”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir