Meral Akşener’den duyanları güldüren gaf! Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier için ‘isimsiz’ dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı adayı için belirlenen kriterleri aktardı. Meral Akşener'in örnek olarak "Almanya Cumhurbaşkanı gibi isimsiz biri olmalı" ifadesini kullanması ise büyük bir gaf olarak yorumlandı. Zira, devletteki kariyeri stajyer İçişleri Bakanlığı'ndan öteye geçemeyen Akşener'in 'isimsiz' dediği Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, uzun yıllardır Alman siyasetine ve devlet yönetimine damga vurmuş bir isim.

featured

Millet İttifak partileri arasında “Cumhurbaşkanı adayı kim olsun?” tartışmaları devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun hayallerini suya düşüren flaş bir açıklama geldi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Akşener, aklındaki Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken büyük bir gafa da imza attı. Devletteki kariyeri 6 aylık stajyer İçişleri Bakanlığı’ndan öteye gidemeyen Akşener’in “Cumhurbaşkanı adayımız Almanya Cumhurbaşkanı gibi isimsiz biri olacak” açıklaması duyanları hayrete düşürdü.

Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Frank-Walter Steinmeier, 2017 yılından bu yana Almanya’nın Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürüyor. Uluslararası siyasi çevrelerin yakından tanıdığı Steinmeier’i Türk halkı da çok yakından tanıyor.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TASARISINA KARŞI ÇIKMIŞTI

Steinmeier, Almanya Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, Almanya Parlamentosu’na gelen “Sözde Ermeni Soykırımı” yasa tasarısının Alman Parlamentosu’ndan geçmemesi için büyük mücadele vermişti. Türk tezlerini destekleyen Steinmeier, bu nedenle ülkesinde çok eleştirilmişti. Yasa tasarısına Almanya Parlamentosu’nda ret oyu veren iki isimden biriydi.

AKŞENER’İN İSİMSİZ DEDİĞİ STEINMEIER’İN KARİYERİ

Alman siyasetin tecrübeli isimlerinden olan Frank-Walter Steinmeier’in 1956 yılında bir marangoz babanın oğlu olarak Detmold kentinde doğduğu bilinmektedir. Gissen kentindeki Justus-Liebig Üniversitesi’nde hukuk ve siyasi bilimler eğitimini alan Steinmeier, 1998’de SPD’nin iktidara gelmesi sonrası Başbakanlıkta İstihbarat Servislerinden Sorumlu Müsteşar ve sonrasında Başbakanlık Dairesi Başkanlığı yapmıştır.

2005-2009 ve 2013-2017 dönemlerinde Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Steinmeier, 2009’da yapılan genel seçimlerde SPD’nin başbakan adayı olmuştur. SPD, bu seçimlerde yüzde 23 oranında oy alması sebebiyle hükümette yer alamamıştır.

Steinmeier, Şubat 2017 yılında seçimlerde birinci olarak Almanya Cumhurbaşkanı olarak görevine başlamıştır. 66 yaşındaki 1 kız çocuğu babası Steimeier, 2010’da yargıç olan eşine bir böbreğini vererek gündeme gelmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir