İYİ Parti lideri Akşener: ‘Devlet bana görev versin, Suriye’ye gidip Esed ile el sıkışayım’

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriye'de yüz binlerce insanın katili Esed'le görüşmek istediğini açıkladı. Akşener, "İYİ Parti Genel Başkanı olarak beni devlet olarak görevlendir, ben gideyim Suriye’ye, Esad ve onun çevresiyle görüşeyim. Ülkemizde Suriye’den gelen göçmenleri Esad’la el sıkışıp ülkelerine gönderelim" diyerek, Esed’in zulmünden kaçıp, ülkemize yerleşen sığınmacıları savaş suçlusu katilin kollarına bırakmak istediğini söyledi.

featured

Geçtiğimiz yıllarda da sürekli katil Esed ile masaya oturulması yönünde açıklamaları bulunan Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katılarak konuşma yaptı. Suriye’deki savaştan canını zor kurtararak ülkemize sığınan göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulunan Akşener, ‘’İYİ Parti Genel Başkanı olarak beni devlet olarak görevlendir, ben gideyim Suriye’ye, Esad ve onun çevresiyle görüşeyim. Ülkemizde Suriye’den gelen göçmenleri Esad’la el sıkışıp ülkelerine gönderelim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın açıkladığı konut destek paketlerini eleştiren Akşener, paketlerin vatandaşa yardımcı olmak yerine fiyat artışlarına sebep olduğunu iddia etti. Akşener yabancıya konut satışına sınırlama getirilmesi için çağrı yaptı.

Akşener, ‘’Türkiye’de kalışlarını caydıracak tedbirleri almayı da bir gereklilik olarak görüyoruz. Bu kapsamda başta Avrupa Birliği olmak üzere sığınmacılara yönelik geliştirilen projelerin de artık sığınmacıların memleketlerine dönüşlerini kolaylaştırmaya odaklanması gerektiğini düşünüyoruz.’’ dedi.

KATİL ESED’LE BARIŞMA ÇAĞRISI

Suriye’de birçok katliama imza atarak yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan Esed ile görüşme önerisi ortaya atan Akşener, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a katil Esed’le barışma çağrısı yapmıştı.

Katil Esed’in yargılanması için BMGK’ye mektup

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir