Meral Akşener: “Sıkı dur Sayın Erdoğan, başbakan geliyor”

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı eleştirdi.

“Sıkı dur başbakan geliyor” diyen Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Sayın Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. ‘Muhalefet Türkiye’nin bu salgın sürecini daha başarılı geçirmesini sağlayacak tek bir teklif getirmedi’ dedi. Belli ki artık sürmenaj olmuş durumdasın, partin gibi tükenmişlik sendromu yaşıyorsun. 11 Şubat 2020’de olası bir salgında gereken önlemleri aldınız mı, aşı çalışmanız var mı sorularını kim sordu? 2 hafta karantina ilan edin diye kim uyardı?

SUDOKU TAVSİYESİ

Meclis’te küçük ortağınla reddettiğiniz, kapanmak zorunda kalan işletmeler için destek önerilerini kim getirdi? 28 Nisan 2021’de kapandığımız dönemde mücbir sebep ilan ederek vergi ve kredi ödemelerini 1 ay uzatın, icra takipleri dursun, elektrik fatura ödemelerini 6 aya yayın, hane başına 500 lira, esnafa 10 bin lira faizsiz kredi verin diyen kimdi? Liste daha uzuyor. Sayın Erdoğan bunları hatırlamakta güçlük çekiyor. B vitaminini ihmal etmemesini, basketbol oynaması yerine sudoku çözmesini tavsiye ediyorum.

“PUTİN’DEN BU DOST KAZIĞINI NİYE YİYORUZ?”

“Piyasalar ve üretim sektörü daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Enerji üreticileri ve hammadde talebiyle bir kriz yaşanıyor. Almanya, Bulgaristan Türkiye’den yüzde 40, yüzde 50 daha ucuza doğalgaz alıyor. Bu ülkeler Türkiye’den daha mı zengin, Rusya ile ilişkileri daha mı iyi? Nükleer enerjiyi de, S400’leri alan da, doğalgaz borularını geçir diyen de biziz. Doğalgazda Rusya’ya daha bağımlı hale gelen biziz. Hayırdır Sayın Erdoğan, biz bu doğalgazı Putin ile kankalığına rağmen niye bu kadar pahalı alıyoruz? Biz bu dost kazığını niye yiyoruz?

 

“ETRAFA ŞİRİN GÖZÜKMESİ GEREKİYORDU”

Milletimize ettiğin bu kötülükler sana belli ki yetmiyor. Şimdi de ülkemizin çok önemli iki kurumu olan Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ı yandaşlarına, küresel sermayeye ve faiz lobisine peşkeş çekmeye kalkıyorsun. Sayın Erdoğan BOTAŞ’ı 3 ayrı şirkete bölüp iki şirketin hisselerini yaranmak istediği yabancı sermayeye satmak istiyor. Rant sevdasına, gayri milliliğe, zilletliğe bakar mısınız?

Yenilenebilir enerjiye yatırım yapalım diyoruz ama iktidar oralı bile olmuyordu ki, Paris İklim Anlaşması Meclisimizde onaylandı” diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz imzalayın dediğimizde, ‘Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerimizi hedef alacaklar, Türkiye daha zor durumda kalacak’ demişlerdi. Sayın Erdoğan’ın etrafa şirin gözükmesi gerekiyordu o da böyle bir adım attı.

“ÇİFTÇİYİ NEDEN AÇLIĞA MAHKUM EDİYORSUN?”

Sayın Erdoğan tütüncülük yapan çiftçi ailesinin kızıyım. Tütün ekmek için sabahın köründe kalkarsın, çapalarsın, büyük yaprakları kırarsın, kırdığın yeşil yaprakları ipe dizersin, kurutursunuz, kuyulara sarkıtırsınız.

Adı da çiledir. Aynı işin adı gibi çiledir. O tütün paralarıyla köylü tarla alır tarlasını genişletir, çocuğunu evlendirir, evini geçindirir. Bu köylüden ne istiyorsun kardeşim? Onları neden açlığa mahkûm ediyorsun?

“SIKI DUR SAYIN ERDOĞAN, BAŞBAKAN GELİYOR”

Anlattığın masallar Adıyamanlı kardeşlerimin sorularına cevap olmuyor. Bol bütçeli lüks etkinliklerde caka satacağına önce git milletin derdini çöz. Kısa zamanda çözdün çözdün çözemedin koltuk gidiyor. İyi Parti Allah şahit gümbür gümbür geliyor. Milletimizin iradesini yeniden iktidar yapmaya geliyoruz. Hizmet nasıl yapılırmış cümle aleme göstermeye geliyoruz. Sıkı dur sayın Erdoğan Başbakan geliyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir