Melih Gökçek’e Ankapark şoku! Savcılık harekete geçti…

featured

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yapım maliyetini 801 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark için Savcılık harekete geçti.

Uzun süredir atıl olan, her geçen gün milyonlarca lira kamu zararı artan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devralmak için hukuk mücadelesini sürdürdüğü Ankapark’ın mal alımı ihaleleri hakkındaki soruşturma nedeniyle Savcılık, belediyeden bilgi talebinde bulundu.

SAVCILIKTAN İLK ADIM

801 milyon dolar verilerek yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma için ilk adım geldi.

50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri için tedbir kararı alınan parka yapılan mal alım ihaleleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulundu.

ÇATI İDDİANAMESİ DÜZENLENECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gökçek dönemi hakkında “suç işlemek için teşekkül kurmak” suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ankapark’ı devraldıktan sonra yalnızca yedi ay sonra parkı hizmete kapatan işletmeci şirketin 30 Nisan 2020 tarihinde ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL’yi ödememesi üzerine harekete geçen ABB, sözleşme feshine gitmeden önce 90 günlük fesih ihtarı çekti.

İhtara rağmen ödemeyi yapmayan şirketin ihaleyi aldığında teminat mektuplarının karşılığı olarak yatırdığı 26 milyon 400 bin TL, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce gelir olarak kaydedildi. Fesih ihtarı süresinin geçmesinin ardından ABB, işletmeciye sözleşme gereği parkı 30 gün içerisinde tahliye etmesi yönünde son ihtarnameyi gönderdi.

İşletmecinin Ankapark’ı 30 gün içerisinde tahliye etmemesi halinde tahliye işleminin kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği belirtilirken şirket, 50 bin TL teminat karşılığında tahliyenin yürütmesini durdurdu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir