Melih Gökçek, belediyenin zırhlı aracını yıllar sonra teslim etti! ABB’den “Diğerlerini de geri ver” açıklaması…

featured

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), adı yolsuzluk ve FETÖ skandallarıyla gündemden düşmeyen ve görevinden zorla istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’ten belediyeye ait aracı halen haksız yere kullandığı gerekçesiyle geri istemişti.

İADE EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Melih Gökçek, kullandığı zırhlı aracı büyükşehir belediyesine iade edeceğini açıkladı.

Gökçek, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bugüne kadar valiliğin güvenliğim dolayısıyla bana valilik kararıyla tahsis ettiği zırhlı aracı, Mansur Yavaş’ın ısrarlı yaygarası üzerine hakkım olduğu halde iade etmeye karar verdim. Yarın aracı teslim ettiriyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ABB’den yapılan açıklamada ise Gökçek’in belediyeye ait olan zırhlı aracı yıllar sonra teslim ettiği belirtildi. Açıklamada, “Görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan Melih Gökçek’ten Belediyemize ait olan zırhlı araç teslim alınmıştır. Araç  saat 15.00’te konferans salonu önüne getirilecektir” denildi.

İşte aracın belediye önüne geliş anı:

“DİĞERLERİNİ DE VER”

Gökçek’ten cipin teslim alınmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden çok sert açıklama geldi.

Yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak, görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan kişiden, eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz. Zira milletin malı olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir.” denildi.

İşte ABB’nin açıklaması:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir