Melek Mosso’dan özür: “Kırdığım, incittiğim herkesten özür dilerim”

AK Partililere küfreden bir kadının fotoğrafını "idolüm" diye paylaşan Melek Mosso, gelen tepkilerin ardından özür diledi. Mosso'nun AK Partili belediyenin konserine davet edilmesi de tepki çekmişti; konserin iptal edildiğini söyledi.

featured

Şarkıcı Melek Mosso, önceki gün katıldığı bir ödül töreninde kadın haklarıyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Her fırsatta kadın haklarından dem vuran Mosso’nun, AK Partili kadın seçmenlere küfür eden kadının fotoğrafını sosyal medya hesabından RT etmesi tepkiye neden oldu.

Mosso’nun ayrıca, aynı kadının kıyafetlerini taklit ederek sandığa gittiği ve bu anını sosyal medyadan “seçim kombinim” notuyla paylaştığı görüldü.

MOSSO’YU DAVET EDEN AK PARTİLİ BELEDİYEYE TEPKİ

Tekirdağ Kiraz Festivali düzenleyen AK Partili Süleymanpaşa Belediyesi, hakaretleriyle gündemde olan Melek Mosso’yu davet etti. Mosso’nun festivale davetli olması tepki çekti.

MELEK MOSSO ÖZÜR DİLEDİ

Şarkıcı Melek Mosso, tepkilerin büyümesinin ardından özür diledi ve konserin iptal edildiğini söyledi.

“Kırdığım, incittiğim herkesten özür dilerim” diyen Mosso, “Esprimin amacını aşmış olma durumundan dolayı birbirini bu kadar seven bir toplumun karşı karşıya geliyor olması çok üzücü. Amacımın kimseyi üzmek ya da ayrıştırmayı tetiklemek olmadığını tetiklemek olmadığını beni tanıyan herkes bilir, tanımayanlara da ben, açık yüreklilikle ifade edeyim; öyle bir ideğilim ve yaşananlardan dolayı üzgünüm” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BELEDİYE TEPKİLERE KULAK TIKADI: KONSER İPTAL EDİLMEDİ

Dün akşam saatlerinde konserin iptal edildiğine dair haberler medyada yer almış, ancak organizasyonu düzenleyen ajanstan yapılan açıklamada, “11 Haziran’da Melek Mosso’nun festivalde sahne alacağı” belirtilmişti.

ÖDÜL TÖRENİNDE YAPTIĞI KONUŞMADA KADINLAR ÜZERİNDEN HÜKÜMETİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Melek Mosso, önceki gün katıldığı ödül töreninde yaptığı konuşmada, kadın haklarından dem vurmuş ve “özgürlük olmadığını” öne sürerek hükümeti hedef göstermeye çalışmıştı:

“Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum.

Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir