Mehmet Şimşek’in ardından Sinan Oğan’dan “faiz” açıklaması: “Destek şartımdı”

Seçimin ikinci turunda Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olması sonrası yaptığı paylaşımda, "faiz sebep enflasyon sonuç" politikasından vazgeçilmesinin Erdoğan'a destek şartlarından biri olduğunu söyledi.

featured

Tarihi seçimler geride kalırken Erdoğan geçtiğimiz günlerde yeni kabineyi açıkladı Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek getirildi.

“DESTEK ŞARTIMDI”

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olan ve 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan, Mehmet Şimşek hakkında yaptığı paylaşımla dikkati çekti.

İkinci turda Erdoğan’a desteğini açıklaması sonrası bir kesim tarafından hedef alınan Oğan, Erdoğan’a destek vermesinin en önemli ön şartlarından birisinin “faiz sebep enflasyon sonuç” politikasından vazgeçilmesi olduğunu söyledi.

Şimşek’in göreve gelmesinin ekonomiyi normalleştireceğini kaydeden Sinan Oğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi. Yeni kabinede Sayın Mehmet Şimşek’in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir