Mehmet Metiner Capgras sendromu olabilir mi?

Sürekli olarak televizyon ekranlarında Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile aklına gelmeyecek kadar muhalif cümlelerle AK Parti’yi hedef alan Mehmet Metiner, birilerinden tepki gördüğünde “Tayyip Erdoğan benim dostum, ben onun iyiliği için konuşuyorum, partimin zarar görmesini istemem” tarzı açıklamalar yapıyor.

Bir gözü Pensilvanya’ya bir gözü Kandil’e bakan Mehmet Metiner’in Tayyip Erdoğan’ın iyiliği için kurduğu birkaç cümleyi örnek verelim:

“Ben Tayyip Erdoğan’la demokratik bir Türkiye inşa edilebileceği kanaatinde değilim. Çünkü icazet aldığı içerideki çevreler statükonun sahici sahipleri.”

“Bir Mehmet Ağar’ın bir başka gerçekten sicili bozuk insanlarla birlikte yol arkadaşlığı yapıyor olması bile Tayyip Erdoğan’ın aslında Kürt sorununun ne çözümünde ne de demokratikleşme sürecinde çok aktif bir rol oynamayacağı sonucuna götürür”

“AK Parti artık ömrünü tamamladı”

“15 Temmuz darbesini önceden biliyorduk”

Peygamberler üzerinde bile böyle bir ittifak söz konusu değildir.”

“Yetkilerin tek kişide toplandığı sistem asla sağlıklı çalışmaz. Lider üzerinden bir eleştiri getirmek yerine oraya seçilen insanların da kalitesine bakmak lazım. Söyleyecek sözü olan insanlarla yol yürüyeceksiniz.”

“Açık söylüyorum Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır. Amerika’da Pensilvanya Türkiye için ne ifade ediyorsa işte Kayseri’de bu manada Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır. “

Bu ve bunun gibi pek çok açıklamayı, Mehmet Metiner sırf Recep Tayyip Erdoğan’ı düşündüğü için yaptığını söylüyor. Metiner farkında değil ama esasında bu psikolojik bir rahatsızlık olabilir. Adı da Capgras Sendromu…

Capgras sendromunun başlıca özelliği, kişinin çevresindekilerin gerçek olmadığına, başkalarının onların yerine geçtiğine inanması olarak tanımlanıyor. Kadınlarda biraz daha fazla görülen bu sendrom sanısal bozukluklardan biri olarak sınıflandırılabileceği gibi şizofreninin bir belirtisi olarak da görülebiliyor. Hasta, kendisini oldukça karmaşık bir komplonun içinde hissediyor ve çevresindekilerin farkında olmaksızın değiştirildikleri düşüncesinin rahatsızlığını yaşıyor.

Metiner’e göre Tayyip Erdoğan çevresindeki kişiler tarafından değiştirildi ve yanlış yönlendiriliyor; Tayyip Erdoğan’ın bir aklı yok; kim ne derse onu yapıyor…

Bu takıntıları, tez zamanda tedavi olmadığı takdirde Mehmet Metiner’i şizofreniye kadar götürecek. Burada AK Parti yöneticilerine düşen görev, basın kuruluşlarına Mehmet Metiner’in AK Parti adına konuşma yapamayacağının net bir şekilde belirtilmesidir. Yoksa önümüzdeki dönemlerde bu rahatsızlık daha da ilerleyince AK Parti adına konuşan Mehmet Metiner’den Türkiye’yi sarsacak yeni senaryolar duymaya hazır olunmalı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir