Mehmet Aydın adliyeye sevk edildi! Tosuncuk’un 26 saatlik sorgusunda şok itiraflar…

featured

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz’da İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan “Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın’ın, emniyetteki sorgusu tamamlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 5 Temmuz Pazartesi saat 21.00 gibi başlanan Aydın’ın ifade işleminin 6 Temmuz Salı 23.00 sularında tamamlandığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edildi

Verilen aralarla birlikte yaklaşık 26 saat özel ekip tarafından sorgulanan “Tosuncuk” lakaplı Aydın, 60 sayfa tutan soruları cevapladı. 4 gün süren işlemleri tamamlandı.

Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, İstanbul Anadolu Adliyesine sevk edildi.

75 bin yıla kadar hapsi isteniyor

2018’de yurt dışına firar eden Aydın’la ilgili davada “Parası bitti” iddiasını doğrulayacak türde bir itiraf geldi. Çiftlik Bank Davası 2019 yılının Mart ayında 48 kişi hakkında açıldı. Aydın’ın da aralarında bulunduğu 18 sanık için “Suç örgütü kurma yönetme”, “Dolandırıcılık” ve “Mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

750 kişi daha katıldı

Eşi Sıla Aydın’ın da aralarında bulunduğu 30 sanık için ise “Örgüte üye olma”, “Örgüte yardım etme” suçlarından 13 yıla kadar hapis istendi. 3 bin 762 mağduru bulunan dosyada 28 sanığın dosyası ayrıldı, hepsi beraat etti.

Aydın’ın da gıyabında yargılama yapıldığı 20 sanığın davası devam ederken 750 kişi daha “Mağdur oldum” diyerek şikayetçi oldu. Aynı sanıklar hakkında ikinci bir Çiftlik Bank davası açıldı.

Geçmişe yönelik imza itirafı

İkinci Çiftlik Bank davası ise Aydın ve Çiftlik Bank’ın 2 yönetim kurulu üyesine üçüncü davayı doğuracak gibi… Çünkü mahkeme, savcılığa bir suç duyurusunda bulundu. Nedeni ise sanıklardan şirketin yönetim kurulu üyesi Savaş Yıkılmaz’ın itirafı.

Sanık Yıkılmaz son mahkemede verdiği ifadesinde Çiftlik Bank yönetim kurulunda bulunan sanıklar Hakkı Cangül ve Ahmet Furkan Ferman’ın, Aydın’ın koruması ve elinde onun adına imza atma yetkisi bulunan Cafer Çolak’a geçmişe yönelik imza attırdıklarını söyledi.

2 milyona yakın alacak

İmza attırmaktaki amacı da açıklayan Yıkılmaz, “Çiftlik Bank’ın Yeşilyurt Gayrimenkul’de 2 milyon liraya yakın bir alacağı var. Çolak’a imza attırarak paranın yarısını tahsil ettiler. Hakkı’nın babası Şinasi ve başkalarının hesaplarına aktardılar. Bunun araştırılmasını istiyorum” dedi.

Mahkemeden suç duyurusu

Bu itiraf akıllara “Aydın Türkiye’ye döndükten sonra kendisine güvendiği adamları aracılığı ile para garantisi oluşturmaya mı çalışıyor, uzaktan para mı depoluyor” sorularını getirdi. Bu ihtimal ve itiraf üzerine mahkeme, Cangül ve Ferman hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Gerekli araştırmaların yapılmasını istedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir